torstai 26. helmikuuta 2015

Kokonainen Broileri Juurespedillä


Jälleen yksi hävikistä herkuksi sapuska. Käytännössä tässä voi käyttää mitä tahansa juureksia sattuu löytymään. Reseptin ulkopuolelta lisäsin vielä jääkaapista löytyneet vähän jo nuutuneet ruusukaalit. Ohjeen paistoajat on Jyrki Sukulan Maalaiskana reseptistä kopioitu.
Ota broileri varttia ennen huoneenlämpöön ja halkaise selkäpuolelta saksia tai puukkoa apuna käyttäen. Tämä ei ole pakollista, mutta näin varmistuu lihan tasainen kypsyminen. 

Kokonainen Broileri 
(jos käytät pakastebroileria niin ota se edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan)

Rosamunda perunaa (kuorineen)
Bataattia
Porkkanaa
Sipulia
Valkosipulin kynsiä
Kukkakaalta
Oliiviöljyä
Suolaa
Mausteita 
(2 Rosmariinin oksaa)

Maustevoi:
n.30g Voita
2 rkl Persiljaa
1 Valkosipulin kynsi



Lämmitä uuni 200°c
Pilko juurekset suunnilleen samankokoisiksi paloiksi ja lisää ne uunivuokaan. Lohko sipuli neljään osaan. Valkosipulin kynnet voi puolittaa tai jättää kokonaisiksi.
Maustoin juurekset suolalla, mustapippurilla, savupaprikajauheella, grillimausteella ja kuivatulla timjamilla. Kaada päälle kunnon loraus oliiviöljyä ja sekoittele juureksia uunivuuassa.
Valmista maustevoi. Lisää pehmeään voihin raastettu valkosipuli kynsi ja hienonnettu persilja.
Raota nahkaa fileiden päältä ja töki maustevoita nahan ja fileen väliin. Näin saat helposti kuivuvasta fileestäkin takuuvarmasti mehukasta. Levitä voita myös kauttaaltaan broilerin päälle.
Vaihtoehtoisesti voit sivellä nahkaan oliiviöljyä ja maustaa merisuolalla, mustapippurilla, timjamilla, valkosipulilla ja sitruunamehulla niin kuin Sukula neuvoo reseptissään.

Jos pidät rosmariinin mausta, voit laittaa vielä pari oksaa nahan alle makua tuomaan.
Kypsennä aluksi juureksia 10min ja sen jälkeen laita kana juurespedille. Kypsennä vielä 50min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti