lauantai 18. heinäkuuta 2015

Grillattu Varhaiskaali ja Broilerivartaat

Kesällä suurin osa meidän perheen ruuista valmistuu grillissä. Blogin kirjoittelun ja Instagramin loputtoman selailun ansiosta grilliin eksyy myös uusia herkkuja. 
Tänään löysin taas uuden ruokalajin mikä ei jää vain yhden kerran kokeiluksi nimittäin suomalaisen varhaiskaalin. Kuvat ei ole niin kauniita, mutta maku on sitäkin parempi :)
Tällä kerralla grillasin varhaiskaalin kiekkoina. Kaali kannattaa leikata keskeltä niin, että tyviosa on mukana. Tämä tyvi avittaa huomattavasti kiekon kasassa pysymistä.
Kaveriksi tein vartaita broilerin sisäfileestä. Fileet ostin maustamattomana kuten aina ja tein ohuen paneroinnin maustetuilla korppujauhoilla. Vartaaseen valitsin mukaan helposti kypsyvät raaka-aineet, ananaksen ja kirsikkatomaatin. Grillauksen aikana valelin vartaita soijamarinadilla. Jos käytät puisia varrastikkuja niin liota niitä vedessä, että ne eivät syty niin helposti palamaan grillin kuumuudessa.

Grillattu Varhaiskaali

Varhaiskaalta
25g Voita
2 Valkosipulin Kynttä
Suolaa
Mustapippuria

Leikkaa kaalin keskeltä noin sentin paksuisia kiekkoja 1kpl/syöjä.
Sulata voi ja sekoita siihen raastetut valkosipulin kynnet.
Valele reilusti voita kiekkojen molemmin puolin. Laita myös suolaa ja mustapippuria.
Grillaa miedolla lämmöllä 15-20min. Pinta saa ottaa kunnolla väriä, mutta sisus saa jäädä rapsakammaksi. Käännä varovasti pari kertaa isoa paistinlastaa apuna käyttäen. Valele loput voista pintaan grillauksen aikana.

Broilerivartaat

Broilerin sisäfileitä
Kirsikkatomaatteja
Ananasta

Mausteseos:
Korppujauhoja
Suolaa
Sipulijauhetta
Juustokuminaa
Currya
Savupaprikaa

Marinadi/Valeluliemi:
3 rkl Soijaa
2 rkl Rypsiöljyä
1,5 tl Fariinisokeria
1 tl Sokeria
1 tl Etikkaa
1/2 Mieto Chili
1 Valkosipulin kynsi

Valmista ensin marinadi maustumaan. Hienonna puolikas chili pieneksi ja raasta valkosipulin kynsi. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Tämän voi tehdä hyvissä ajoin niin maut ehtii tasaantua.
Jos käytät tuoretta ananasta niin leikkaa ensin molemmat päät pois ja kuori se huolellisesti. Tämän jälkeen pilko ananas pitkittäin neljään osaan ja poista puumainen keskiosa. Pilko ananas kirsikkatomaattia hieman isommiksi paloiksi. Kaupassa kypsän ananaksen tunnistaa siitä, että keskimmäiset lehdet irtoavat helposti kevyesti nyppäämällä.
Laita isolle lautaselle korppujauhot ja mausta. Sekoita huolellisesti ja pyörittele broilerin sisäfileet siinä kertaalleen.
Pujota varrastikkuihin vuorotellen tomaatteja, ananasta ja broileria.
Grillaa kohtalaisella lämmöllä useaan kertaan käännellen ja marinadia valellen. Omalla kaasugrillillä meni ehkä n. 10 minuuttia, että broisku oli kypsää. Varmistin vielä kypsyyden tekemällä viillon, koska mikään ei ole ikävämpää kuin raaka broileri.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti