tiistai 21. huhtikuuta 2015

Cheddar Risotto ja Possun Sisäfilettä

Siitä ei ole montaa päivää kun laitoin yhden risotto-ohjeen maailmalle.
Tämä Nigella Lawsonin alkuperäisresepti sai paremmat arvosanat meidän ruokapöydässä.
Perusidealtaan tämä ohje ei hirveästi alkuperäisestä poikkea. 
Nesteenä käytin edelleen kanalientä. Pakastimessa oli jemmassa aiemmista Pulled Chicken-kokkailuista yhteensä vajaa puoli litraa talteenotettuja kanan paistoliemiä, joten hyödynsin ne tässä. Lisäsin vaan vettä loppuosan.

Tämä ei ole maksettu mainos, mutta kaupasta löytyy aivan loistavaa kotimaista Jukolan Juuston Cheddaria. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!


2 rkl Voita
2 rkl Öljyä
2 hienonnettua Kevätsipulia
300g Risottoriisiä
1,25 dl Valkoviiniä tai Kuivaa Omppusiideriä (Crowmoor)
1/2 tl Dijon Sinappia
n. 1,2l Kanalientä
125g Raastettua Cheddarjuustoa

Kuumenna paistinpannussa voi ja öljy. Laita mukaan kevätsipuli ja riisi. Pyörittele aineksia hetki pannulla kunnes riisinjyvät alkaa muuttua läpikuultaviksi. Riisi ei saa ruskistua! Tarvittaessa laske lämpötilaa.
Lisää pannulle viini/siideri ja sinappi. Sekoittele kunnes neste on lähes haihtunut.
Laita kanalientä pannulle kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä sen riisiin aina ennen seuraavan lisäämistä. Älä päästä pannua ihan kuivaksi asti. Sekoittele rauhallisesti lastalla kokoajan.
Kun riisi on sopivan al dente (tähän menee aikaa n.20min) ota pannu pois liedeltä ja lisää juustoraaste. Sekoita kunnes juusto on täysin sulanut. Nakkaa mukaan vielä nokare voita ja tarjoile heti.

Tämän risoton kaverina tarjoilin possun sisäfilettä.
Tein possulle nopean marinadin. Paloittelin puolikkaan chilin, palan sipulia ja yhden valkosipulin kynnen. Laitoin ainekset mortteliin ja lisäsin sinne vielä oliiviöljyä, suolaa, sokeria, mustapippuria ja savupaprikajauhetta. Jauhoin aineksia morttelissa hetken ja laitoin minigrip-pussiin fileen kanssa. 
Annoin maustua yön yli jääkaapissa. 
Ota filee tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Paista voi-öljyseoksessa kuumalla paistinpannulla fileestä pinnat kiinni ja laita mittari paksuimpaan kohtaan. Laita 200°c uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi.
Possun sisäfileen hyvä sisälämpö on 68°c. Filee on silloin kypsää, mutta erittäin mehukasta. Anna vetäytyä tovi folion alla ennen leikkaamista niin ei nesteet karkaa kuumasta lihasta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti