lauantai 9. toukokuuta 2015

Karamellisoidut Päärynät Mascarponevaahdolla

Tässäkin on ohje missä muutamalla raaka-aineella saa helposti hyvää.
Sopivan makea jälkkäri mikä ei vaadi usean tunnin esivalmisteluja.
Ohjeella tulee neljä sopivan kokoista annosta tai kaksi isoa :)

2 kpl Päärynää
0,75 dl Sokeria
1,5 rkl Sitruunanmehua

100g Mascarponejuustoa
2 dl Kuohukermaa
1 rkl Tomusokeria
1 tl Vaniljauutetta

2 kpl Bastogne keksiä

Kuori päärynät ja poista siemenkota. Paloittele kuutioksi.
Laita sokeri ja sitruunanmehu kattilaan ja kuumenna kokoajan sekoitellen kunnes se on kullanruskeaa. Heitä päärynät mukaan ja paista 3-4 minuuttia. Päärynöihin saa jäädä suutuntumaa. Jäähdytä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se notkistetun mascarponen sekaan. Lisää tomusokeri ja vaniljauute. Sekoita tasaiseksi.
Annostele lasiin kerroksittain päärynää, mascarponevaahtoa ja murustettua keksiä. Annoksen päälle voi laittaa päärynoiden paistolientä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti