maanantai 29. kesäkuuta 2015

Jogurttimarinoitu Broilerin Rintafile

Tein taannoin Beach House Kitchen -ruokablogin ohjeella Voikanaa. Reseptissä broiskun fileet marinoidaan jogurtissa edellisenä päivänä. Voikanasta tuli niin herkullista, että otin jogurttimarinadin uudelleen käyttöön hieman tuunattuna, mutta uskollisena alkuperäiselle.
Marinoidun broiskun fileen käyttökohteet on loputtomat. Ihan vaan sellaisenaan, salaattiin, wrappeihin, leipiin jne.

200g Valion Turkkilaista Luomujogurttia
2 kpl Valkosipulin kynttä raastettuna
1/2 Punainen mieto Chili viipaloituna
1 rkl Tuoretta Korianteria hienonnettuna
1/2 Limen mehu
1/2 tl Mustapippuria myllystä
1 tl Garam Masala mausteseosta
1 tl Suolaa

4 kpl/600g Broilerin Rintafileitä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada vuokaan/astiaan fileiden päälle niin, että ne peittyvät kunnolla. Pyörittele vielä fileitä marinadissa. Laita kelmu/kansi päälle ja anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ota fileet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta. 
Fileisiin otetaan paistinpannulla kaunis paistopinta ja loppukypsennys tapahtuu uunissa. Takuuvarma ohje millä kanasta tulee täydellisen mehukasta eikä mitään kuivaa kengänpohjaa.
Kuumenna kiertoilmauuni 200°c
Laita kuumalle paistinpannulle voita ja ruskista fileitä 2-2,5min/puoli. Älä laita paistinpannua liian täyteen vaan ruskista erissä!
Laita fileet uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 12 minuuttia.
Anna lihojen vielä vetäytyä folioon käärittynä 5 minuuttia ennen leikkaamista, että nesteet pysyvät sisällä. Bon appetit :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti