tiistai 9. toukokuuta 2017

Helpot (kevyemmät) Lihapullat


Kävin osana tulevaa Farmari 2017 yhteistyötä SObloggaajien kanssa vierailulla Koskenojan tilalla tutustumassa maitotilan arkeen. Käy lukemassa vierailusta lisää Outin Lumikallio, Piritan A la Pirita ja Tiinan Siskonpaneelisoppaa blogeista!

Valio ystävällisesti lahjoitti meille kotiinviemisiksi tuotekassin missä oli mm. uutta kuumennuksen kestävää Ruokarahkaa.
Mulla oli muutenkin aikomuksena tehdä lihapullia ruoaksi ja kun uusi rahka kerta kestää kuumennuksen niin ajattelin testata sitä tähän. Lihapullat on mun mielestä yksi parhaista arkisafkoista. Pullia tulee pyöriteltyä aina isompi satsi niin, että niitä riittää pakastimeenkin asti.

700g Naudan Jauhelihaa
2 dl Ruokarahkaa
0,75 dl Korppujauhoja
1 Sipuli
1 Valkosipulin kynsi
1 Kananmuna
2 tl Suolaa
2 tl Sipulijauhetta
2 tl Paprikajauhetta
1 tl Timjamia
1 tl BBQ-maustetta



Sekoita rahka ja korppujauhot keskenään. Hienonna sipuli pieneksi ja raasta valkosipuli. Lisää ne korppujauhoseokseen ja sekoita mausteet sekä kananmuna mukaan. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi taikinaksi(viimeistään tässä kohtaa kannattaa liata kädet).
Pyörittele suurinpiirtein golfpallon kokoisia pullia ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä pullia 200°c kiertoilmauunissa n.20 minuuttia. Toki näihin saa lisää makua kun ne paistaa voissa paistinpannulla ;)


Lihapullista tuli hyviä. Rahka kesti hienosti kuumennuksen ja nesteet pysyi sisäpuolella. Jos tekisin pullia vaan itselleni niin laittaisin ehkä suolaa lisää, mutta kun näitä syö meidän lapsetkin hyvällä ruokahalulla niin mennään tuolla 2 teelusikalla. 
Kuitenkin joku miettii, että "millähän tuon rahkan voisi korvata?"  niin ihan perus ruokakerma käy vallan hyvin. Siinä kohtaa kannattaa turvottaa korppujauhoja ja kermaa viitisen minuuttia ennen muiden ainesten lisäämistä. Jos kaapista ei satu löytymään BBQ-maustetta niin ihan perus grillaus -ja yleismauste ajaa saman asian.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti