sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Äärellä Kuppi+Kattila - Urbaania ja rentoa fine diningia Seinäjoella

Kävimme osan SObloggaajien kanssa vierailulla Äärellä ravintolassa* kuuntelemassa yrittäjien Jani Unkerin ja Miia Keski-Nikkolan tarinoita ravintolan pyörittämisestä. 

Fiinimmän Juurella ravintolan pikkusiskolle oli jo hetki etsitty paikkaa kun viimeinkin viime vuonna vanhan morsiusliikkeen valoisat liiketilat kaupungin sykkeessä vapautuivat.

Vaikkakin tunnelma ja sisustus on olohuonemaisen rento niin se on mietitty tarkkaan yhteistyössä paikallisten arkkitehtien, suunnittelijoiden ja rakennusliikkeen kanssa. Ekologiset kierrätysmateriaalit olivat tässä ykkösvaihtoehtona. 
Mä keskityn luonnollisesti ruokaan, käy tutkimassa mitä muut SObloggarit ovat vierailusta kirjoittaneet :)





Olen kerran aiemmin asioinut ravintolassa lounasaikaan ja ihastuin konseptiin välittömästi. Lounasruoka tilataan tiskiltä ja mennään pöytään odottelemaan. Kokin huikatessa nimesi voit noutaa annoksen. Jokaiselle pöydälle on varattuna oma Airamin termari ja näin varmistetaan, että jälkkärikahvit saa nauttia aina tuoreena just silloin kun sulle sopii.
Kun kaiken tämän saa kokonaisedulliseen 10 euron hintaan niin ei voi kuin suositella.

No tottakai me syötiin myös meidän blogivierailulla. 
Juurella ravintolan tapaan myös Äärellä ruoka on lähellä tuotettua ja lista elää sesongin mukaan. Ravintolaan tulee raaka-aineita mm. sopimusviljelijöiltä joiden kanssa on tehty sopimus tyyliin "Ostamme kaikki mitä kasvatat".
Tämän lisäksi myös tavalliset asiakkaat myivät sieni -ja marjasaaliitaan ravintolaan.
Ruokaan haetaan makumaailmaa rohkeasti ulkomaita myöden, mutta taas toisaalta inspiraation lähteenä toimii Seinäjoen arkkitehtuuria vahvasti rikastuttanut Alvar Aalto. Tähän väliin muuten pitää kertoa, että osa Aalto-keskusta näkyy hienosti ravintolan ikkunasta.




Ihailen keittiöhenkilökunnan rohkeaa tapaa yhdistellä erilaisia makuja ja raaka-aineita. Vai tulisiko sulle mieleen laittaa samalle leivälle savusiikaa, korianterilla maustettua munakokkelia ja mummon kurkkua? No ei mullekkaan.. Voin kertoa, että yhdistelmä t o i m i i !



Pääruokana nautin chorizolla täytettyä kanaa chilikastikkeella. Jälleen ihmettelin, että kuinka hienosti fenkolilla maustettu rahka toimi tässä kokonaisuudessa!



Illallinen sai arvoisensa makean päätöksen kun valitsin jälkkäriksi syntisen hyvän suklaabruleen. Raikas vadelma taittoi hienosti suklaan rasvaisuutta.



Kiitos Jani ja Miia kutsusta! Tarinointia olisi voinut kuunnella pidempäänkin. Jutuista paistoi niin vahvasti intohimo ruoanlaittoon, raaka-aineiden kunnioittamiseen ja asiakaslähtöisyyteen. Jokainen pienikin nyanssi on tässä kokonaisuudessa viilattu loppuun asti.


*yhteistyössä Äärellä ja Soblogit

1 kommentti:

  1. Harmittaa, että sekä Juurella, että Äärellä on yhä testaamatta. Pohjanmaalla käydessä on aina niin paljon ohjelmaa, ettei oikein taivu ravintolassa käyntiin.

    VastaaPoista