sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Lämmin vihreä kasvislisuke fetalla(salaattijuustolla)

Onneksi ihmisten pitää syödä joka päivä. Tämä takaa sen, että blogissa riittää kivasti kävijöitä päivittäin vaikka en ehdi useasti tätä päivitellä.
Instagramia seuraavat ihmiset tietävät kuitenkin, että ruoanlaitto on edelleen mulla se nro.1 

Ei sitä kesällä joka päivä jaksa grillailla ja tuli mieleen, että pitäisi kehitellä joku uusi kasvislisuke. Toki tämän voi myös grillisapuskan kaveriksi valmistaa. 
Ohje on siitä hyvä, että sitä voi muokata sitä mukaa mitä sattuu jääkaapin vihanneslokerosta löytymään.

Mun inventaario tuotti tälläisen herkullisen lisukkeen uusien pottujen seuraksi:

4-5 vihreää Tankoparsaa
2 pientä Sipulia
4 Valkosipulin kynttä
muutama Kukkakaalin nuppu
puolikas Paprika
puolikas Kesäkurpitsa
Palsternakkaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
kuivattua Timjamia

reilu 100g Fetajuustokuutioita*


Kuori sipuli, valkosipuli ja palsternakka. Kaikki kypsyvät kokolailla samaa tahtia joten riitää kun ainekset pilkkoo suurinpiirtein saman kokoiseksi. Sipulin laitoin neljään osaan ja valkosipulit menivät kokonaisena. Tankoparsoista leikkasin juuresta sen puisen osan pois ja lopun puolitin.
Laita kaikki ainekset  juustoa lukuunottamatta uunivuokaan ja lorottele oliiviöljyä reippaasti mukaan. Mausta ja pyörittele kasvikset sekaisin. Laita vuoka 200°c kiertoilmauuniin n.30 minuutiksi palojen koosta riippuen. Lisää feta ja laita vuoka uuniin vielä n. 5 minuutiksi. 
Hyvää ruokahalua!



*ts. Arlan Salaattijuustokuutiota



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti