keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Uuniperunaa ylikypsällä possulla

Porsaan etuselästä leikattu Uuniliha on mun mielestä tosi aliarvostettua. Maun puolesta se on possun ehkäpä maukkain osa. Siinä on itse lihalle makua antamassa kamaraa, silavaa ja pala luuta.

Myös hinnan puolesta uuniliha on hyvä kilpailija esimerkiksi niskalle minkä kilohinta huitelee kaupassa yli 10€. Liekö muutaman vuoden takaisella pulled pork villityksellä osuutta asiaan.

Uuniperuna ja ylikypsä possu saattaa kuulostaa kauhean työläältä ja ruoalta missä on monta haastavaa työvaihetta. 
No niin se ei ole. Jos sulla on aikaa reilu 3h niin ruoka valmistuu uunissa itsestään :)
Kaksi aikuista ja lasta söi tästä vatsansa täyteen. 

n. 800g Porsaan Uunilihaa
1 Sipuli pilkottuna
2 Valkosipulin kynttä
1 dl vettä
1 tl Lihaliemijauhetta
1/2 Paprikaa kuutioituna
1 rkl Hunajaa
2 Laakerinlehteä
1 tl Soijaa
2 tl kuivattua Timjamia
Suolaa 
Mustapippuria

1-2 isoa Uuniperunaa/ruokailija (esim Rosamunda tai Bella Rosa)
Voita
Kevätsipuli
Tuoreyrttiä (esim Kirveli tai Persilja)

Lämmitä kiertoilmauuni 200°c
Suolaa ja pippuroi lihan pinta ja aseta se kannelliseen uunivuokaan.
Lisää vuokaan vesi ja loput ainekset. 
Laita kansi päälle ja kypsennä uunissa puoli tuntia. Laske lämpö 150°c ja jatka kypsennystä 2,5 tuntia.
Kun paistoaikaa on jäljellä 1h30min niin kääräise uuniperunat folioon ja pistele perunan pintaan haarukalla muutama reikä(ei siis folioon reikiä vaan perunaan)

Kolmen tunnin jälkeen liha on niin mureaa, että luun ja kamaran sekä ison osan rasvasta pystyy helposti nostamaan haarukalla pois padasta. Revi loput lihat vuokaan jääneen kastikkeen sekaan.
Kypsennyksen loppuvaiheessa voi ottaa padasta kannen pois niin liha ottaa vähän väriä.

Tee perunoihin ristikkäisviilto ja purista reunoista hieman. Rouhaise perunalle myllystä suolaa ja kunnon nokare voita.
Lisää kasa mureaa possua sekä hienonnettua kevätsipulia ja jotain yrttiä.
Ei muuta kuin ääntä kohti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti