tiistai 10. maaliskuuta 2015

Ylikypsää possunkylkeä

Kaikki blogissani olevat reseptit tähän asti ovat olleet kohtalaisen nopeita ja helppoja valmistaa. Tämä ruoka vaatii hieman enemmän aikaa, mutta lopputulos on loistava.
Idea tähän syntyi Tomi Björkin Huippukokin kotiruokaa keittokirjasta.
Tein kirjan ohjeella karamellisoitua possua missä liha ensin haudutetaan uunissa mausteliemessä jonka jälkeen se uppopaistetaan.
Tässä reseptissä käytän juuri tuota haudutuslientä. 
Minulla oli reilu kilon pala luullista porsaan grillikylkeä ja siitä riittää mainiosti neljälle henkilölle. 

Haudutusliemi

2 valkosipulin kynttä
Pala Inkivääriä
8 dl Vettä
4 dl Soijakastiketta
2 dl Kanalientä (alkuperäisessä valkoviiniä)
1 dl Osterikastiketta
1 dl Sokeria
1 rkl korianteriansiemeniä
Ripaus valkopippuria
2 Kanelitankoa
4 Tähtianista

Ota liha huoneenlämpöön ainakin tuntia ennen valmistusta. Lämmitä uuni 100°c.
Kuori ja paloittele inkivääri ja valkosipulit. Laita kaikki ainekset uunipataan ja kiehauta. Laita liha liemeen. Laita kansi päälle ja hauduta uunissa 4-6 tuntia. Voit parin tunnin kohdalla kääntää lihan.
Ota liha liemestä ja anna jäähtyä. Kääri liha folioon ja laita jääkaappiin yöksi.
Siivilöi haudutusliemestä pari desiä talteen jääkaappiin.
Seuraavana päivänä kuori liemen päältä rasva pois ja laita neste kattilaan. Lisää liemeen 2-3rkl siirappia ja keitä kasaan. Koostumus saa olla siirappimaista.
Laita uuniin grillivastus ja lämpöä 200°c (kesällä tietysti grilliin)
Leikkaa liha neljään osaan, valele sitä kastikkeella ja laita uunivuokaan. Kun lihat ovat ottaneet uunissa väriä käännä ne, valele kastikeella ja ota toisellekkin puolelle hyvä rusketus.
Ripottele lihan pintaan seesamin siemeniä ja tuoretta persiljaa. Tarjoile esim. riisin kanssa. 


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti