keskiviikko 2. joulukuuta 2015

BBQ Naudan Ribsit ja Karamellisoidut Puikulaperunat


Ruoka.fi haastoi jälleen ruokabloggareita reseptikisaan. Nyt yhteistyökumppanina on Dansukker ja pääosassa heidän erilaiset tummat sokerit ja siirapit. Tällä kerralla haaste kulkee nimellä "Vuoden makein herkku".
Tummat sokerit ja siirapit soveltuvat erinomaisesti myös ruoanlaittoon joten lähdin kisaan vuoden makeimman herkun tittelistä suolaisella ruualla :)
Käy äänestämässä omaa suosikkireseptiäsi mun reseptiä kilpailusivulla ja voit voittaa KitchenAid Artisan -tehosekoittimen (arvo n.250€) Edit. Äänestys on päättynyt.

Suussa sulaville naudan ribseille tein tumman BBQ-kastikkeen ja lisukkeena on herkulliset karamellisoidut puikulaperunat. Lisäksi tuore kurkku ja porkkana tuovat mukavasti raikkautta annokseen.

Naudan Ribsit

n.1kg Naudan Ribsejä

2-3 l Vettä
1/2 dl Suolaa
2 Laakerinlehteä
muutama Kokonainen Maustepippuri

Poista ribseistä kalvot ja suurimmat rasvakasaumat.
Laita ribsit isoon kattilaan. Kaada vettä niin paljon, että ribsit peittyvät kokonaan. Lisää suola, laakerinlehdet ja maustepippurit.
Kiehauta ja kuori pinnalle nousevaa vaahtoa pois reikäkauhalla. Keitä kannen alla hiljalleen yksi tunti. Nosta ribsit pois liemestä ja anna jäähtyä. 


BBQ-Kastike

370g Paseerattua Tomaattia (Mutti)
1 Sipuli
3 Valkosipulin kynttä
1 mieto Punainen chili
3 rkl Omenaviinietikkaa
5 rkl Dansukker Muscovado Siirappia
1 rkl Worcester-kastiketta
3 tl Suolaa
1 tl Savuaromia (Poppamies Jalosavu)
1 tl Savupaprikajauhetta
1 tl Mustapippuria
1/2 tl Juustokuminaa
1 rkl Oliiviöljyä
1 rkl Voita

Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa oliiviöljy ja voi. Pilko sipuli, valkosipuli sekä chili ja kuullota niitä kattilassa muutama minuutti.
Lisää kattilaan ensin paseeratttu tomaatti ja sitten loput aineksista. 
Kiehauta ja keitä ilman kantta hiljalleen kasaan n. 20min välillä sekoitellen. Surauta kastike lopuksi tasaiseksi sauvaskoittimella.

Valele ribsit kauttaaltaan kastikkeella ja laita 200°c uuniin kuumenemaan. Ota ribseihin kunnolla väriä ja kuumenna niitä 20-30min. Itse valelin kastiketta pari kertaa lisää kuumennuksen aikana.
Kesällä tämä tietenkin tapahtuu grillissä ;)


Karamellisoidut Puikulaperunat

8-10 kpl Puikulaperunoita
3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
2 rkl Voita
3 rkl Seesaminsiemeniä
2 tl Soijaa
Rypsiöljyä
Suolaa

Perunoita ei tarvitse kuoria, huolellinen pesu juuresharjalla riittää. Pilko puikulat koosta riippuen kolmeen osaan. 
Laita perunat uunivuokaan ja pyörittele kauttaaltaan rypsiöljyssä. Suolaa perunat reilulla kädellä.
Kypsennä perunoita 200°c uunissa 20-25min.
Laita sokeri kuivalle paistipannulle kuumenemaan.
Kun sokeri on sulanut niin lisää voi välittömästi ja laske lämpötilaa ettei sokeri pala.
Lisää soija ja laita mukaan kypsät perunat. Lisää pannulle vielä seesaminsiemenet ja sekoita. Varo roiskeita, kuuma sokeri on todellakin kuumaa :)
Sekoita ja tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti