lauantai 26. joulukuuta 2015

Kebabrulla

Joulunpyhät on taputeltu ja jouluruokaa on ainakin allekirjoittanut ylensyönyt enemmän kuin tarpeeksi. 

Tuhti kebabrulla uppoaakin näin hienosti kinkulla ja laatikoilla venytettyyn mahalaukkuun. 
Vaikka kaikki tehdään luonnollisesti alusta alkaen itse niin silti hellan ääressä ei hirveästi aikaa tarvitse viettää.
Kebab kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä niin siitä on helppo esim. terävällä juustohöylällä tai kuorimaveitsellä vuolla ohuita siivuja. 
Samoin tomaattikastikkeen voi keitellä sitten kun ehtii, koska kaikki ainekset lämmitetään uunissa uudelleen.

Omassa rullassa täytteenä oli:
Kebabia
Juustoraastetta
Aurajuustoa
Kaaliraastetta
Tomaattikuutioita
Kurkkua
Tomaattikastiketta
Jogurttikastiketta
Jalapenoja

Voihan tässä oikoa eineksillä ja valmiskastikkeilla niin paljo kuin haluaa, mutta mun kebabrulla valmistui tällä tavalla..

Liha


800g Naudan Jauhelihaa
2,5 rkl Oliiviöljyä
1 rkl Suolaa
2 tl Savupaprikajauhetta
1 tl Sipulijauhetta
1/2 tl Kanelia

Sekoita mausteet oliiviöljyyn ja lisää jauhelihaan joukkoon. 
Jauha massaa yleiskoneessa ainakin viiden minuutin ajan, että rakenne menee kunnolla rikki.


Taputtele liha tiiviiksi pötköksi ja kääri muovikelmuun tiukasti. Avaa paketti ja kääri vielä uudelleen.
Ota pötkö pois kelmusta ja kääräise tiukasti folioon. Varo rikkomasta foliota, että nesteet pysyy sisällä.
Laita pötkö vuokaan ja 100°c uuniin neljäksi tunniksi. Anna jäähtyä kunnolla ja nosta yöksi jääkaappiin.


Tomaattikastike

1 iso tlk/400g Mutin tomaattimurskaa 
1 Silputtu Sipuli
4 Valkosipulin kynttä
1 tl Hunajaa
1 tl Suolaa
1 rkl Fariinisokeria
1 rkl Worcestershire-kastiketta
1 tl Dijon-sinappia
1 tl Tabascoa
1 rkl Balsamiviinietikkaa
1 rkl Savupaprikajauhetta
1 tl Chilirouhetta
paistamiseen 1 rkl Voita ja Oliiviöljyä

Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa. Lisää savupaprika, chilirouhe sekä etikka ja paista minuutin ajan. Lisää seuraavaksi tomaattimurska ja loput ainekset. Keittele kastiketta kasaan hiljalleen puolen tunnin ajan. Lopuksi aja kastike sauvasekoittimella sileäksi.


Jogurttikastike

2 dl Bulgarian Jogurttia
1 dl Kermaviiliä
2 rkl Oliiviöljyä
2 Valkosipulin kynttä raastettuna

1/2 tl Suolaa
1/2 tl Hunajaa
Mustapippuria


Sekoita ainekset huolellisesti sekaisin ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin pariksi tunniksi.


Pohja

2 dl Vettä
3 dl Vehnäjauhoja
1 dl Durumjauhoja
2 rkl Oliiviöljyä
1 tl Kuivahiivaa
1 tl Suolaa

Lämmitä uuni 225°c
Kaada reilusti kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva, suola ja oliiviöljy. Sekoita jauhot erissä ja vaivaa taikinaksi.
Pohjaa ei erikseen tarvitse kohotella joten leivo taikinasta kaksi pyöreää "pitsapohjaa"
Levitä pohjalle kauttaaltaan tomaattikastiketta. Lisää seuraavaksi kerros kebablihaa. Ripottele pinnalla vielä juustoraaste(+aurajuusto). 
Paista lättyä uunissa n. 8min
Jos haluaa helpottaa syömistä niin siirrä pohja tässä kohtaa folion päälle.
Laita loput täytteet pinnalla ja kääräise tiiviiksi rullaksi folion sisään. 
Tästä ei roskaruoka enää parane :)





2 kommenttia: