tiistai 12. tammikuuta 2016

Ratatouille

Ratatouille on klassinen ranskalainen kasvislisuke, joka on todella monikäyttöistä.
Se sopii kaikenlaisten lihojen kaveriksi, leivän kanssa nautittuna tai vaikkapa lounaaksi.
Me syötiin tätä naudan ulkofileen ja valkosipuliperunoiden kanssa. 
En tiedä mikä on oikea tapa valmistaa ratatouillea, mutta mä tein sen näin..

2 Sipulia
2 Paprikaa (esim. punainen ja keltainen)
4 Tomattia
3 Valkosipulin kynttä
Kesäkurpitsa
Munakoiso
Laakerinlehti
4 rkl Oliiviöljyä
1 rkl Sitruunamehua
1,5 tl Suolaa
1 tl Timjamia
1/2 tl Sokeria
Kourallinen tuoretta Persiljaa 
Kourallinen tuoretta Basilikaa

Leikkaa munakoiso pitkittäin 1-1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele leikkauspinnalle suolaa. Vartin päästä pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. Näin "itkettämällä" munakoisosta saa kitkeryyttä pois. Kuutioi munakoiso reilun sentin paloiksi.
Pilko myös loput kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Hienonna persilja ja basilika.
Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Paista ensin munakoisot kauniin ruskeiksi ja ota pois pannulta.
Laita pannulle seuraavaksi kesäkurpitsa, paprikat ja sipulit. Paista hetki ja lisää loput ainekset.
Hauduta kannen alla kohtalaisella lämmöllä 20min. Paistinpannun päälle taiteltu folio menee ihan hyvin kannesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti