sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Valkosipuliperunat

Valkosipuliperunat on herkullinen lisäke erilaisille liharuoille. Perunat valmistuvat uunissa omaan tahtiin ilman sen suurempaa vahtimista.
Perunalajikkeeksi kannataa valita joku kiinteä ettei tule perunamuusia. Itse käytän yleensä Siikliä.

n. 1 kg Perunaa
4-6 Valkosipulin kynttä
3 dl Ruokakermaa
Suolaa
Mustapippuria

Kuori perunat ja viipaloi ohueksi puukolla, mandoliinilla tai monitoimikoneella. Kuori ja raasta valkosipulin kynnet.
Huuhtele perunoista ylimääräinen tärkkelys pois. Laita viipaleet isoon kulhoon ja laita kylmää vettä niin paljon, että perunat peittyvät. Kaada vesi pois ja laita uusi tilalle.
Lado kerros perunaviipaleita voidellun uunivuoan pohjalle. Laita viipaleiden päälle raastettu valkosipuli ja mausta (reilulla) suolalla ja mustapippurilla.
Lado loput viipaleet päälle ja kaada kerma vuokaan.
Paista 200°c uunissa 50-60min. Noin puolen tunnin kohdalla laitoin vuoan päälle folion ettei pinta tummu liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti