tiistai 23. elokuuta 2016

Aura-tomaattilohi ja uunissa paahdetut Uudet Perunat

Pitkästä aikaa uusi lohiresepti.
Helppo ja nopea arkiruoka mikä ei vaadi jatkuvaa päivystämistä hellan ääressä.
Tähän voit myös kätevästi käyttää edelliseltä aterialta jääneet keiteyt perunat.
Perunat ja lohi valmistuvat kiertoilmauunissa näppärästi yhtäaikaa. 



Lohi

n.700g Lohta
120g Smetanaa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Aurajuustoa
Suolaa 
Valkopippuria

Aseta lohi (voideltuun) uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Suolaa ja pippuroi lohen pinta. Levitä seuraavaksi smetana.
Laita päällimmäiseksi oman maun mukaan aurinkokuivattuja tomaatteja ja murustettua aurajuustoa.
Lohen paksuudesta riippuen kypsennä 200°c kiertoilmauunissa 20-25min

Paahdetut Perunat

Uusia perunoita
Tilliä
Merisuolaa
Mustapippuria
Voita

Keitä perunat kypsiksi ja laita vuokaan. Laita perunoiden päälle voinonokareita, suolaa, mustapippuria myllystä ja hienonnettua tuoretta tilliä.
Paahda pottuja 200°c n.20min.
Kun olin ottanut lohen pois uunista niin pidin perunoita grillivastuksen alla vielä viitisen minuuttia, että niihin tuli nätti paistopinta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti