Pitkästä aikaa uusi lohiresepti.
Helppo ja nopea arkiruoka mikä ei vaadi jatkuvaa päivystämistä hellan ääressä.
Tähän voit myös kätevästi käyttää edelliseltä aterialta jääneet keiteyt perunat.
Perunat ja lohi valmistuvat kiertoilmauunissa näppärästi yhtäaikaa.
Lohi
n.700g Lohta
120g Smetanaa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Aurajuustoa
Suolaa
Valkopippuria
Aseta lohi (voideltuun) uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Suolaa ja pippuroi lohen pinta. Levitä seuraavaksi smetana.
Laita päällimmäiseksi oman maun mukaan aurinkokuivattuja tomaatteja ja murustettua aurajuustoa.
Lohen paksuudesta riippuen kypsennä 200°c kiertoilmauunissa 20-25min
Paahdetut Perunat
Uusia perunoita
Tilliä
Merisuolaa
Mustapippuria
Voita
Keitä perunat kypsiksi ja laita vuokaan. Laita perunoiden päälle voinonokareita, suolaa, mustapippuria myllystä ja hienonnettua tuoretta tilliä.
Paahda pottuja 200°c n.20min.
Kun olin ottanut lohen pois uunista niin pidin perunoita grillivastuksen alla vielä viitisen minuuttia, että niihin tuli nätti paistopinta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti