tiistai 7. helmikuuta 2017

Kiireisen arjen pelastajat - Kebabsalaatti ja Lihapullavuoka

Just nyt meidän on arkipäivät kiireisimpiä kuin koskaan. Viikko luovitaan läpi mun 2-vuorotyön, vaimon opiskeluiden, lasten päivähoitojen ja harrastusten parissa.
Tämä tarkoittaa myös sitä, että keittiössä ei pääse viettämään niin paljoa aikaa kun haluaisi ja varsinkin "blogiruokaa" ehtii suunnitella harvoin.

Vaikka tykkään ruokaa valmistaessa tehdä mahdollisimman paljon itse ja puolivalmisteita vältellen niin aina se ei ole mahdollista.
Siinä kohtaa kun kaikki on kotona esimerkiksi vasta puoli kuusi illalla niin 20 minuutissa valmistuvat Ranskalaiset ja Nauravat nakit on ihan hyvältä kuulostava vaihtoehto.
Aika usein samalle uunipellille löytää tiensä myös Suomessa valmistetut Korv-Göransin kebablastut.   
Kehittelin* tämän pietarsaarelaisen kebabfirman tuotteista pari nopeaa ja herkullista arkiruokaa, toinen (mun mittapuulla) kevyempi lounasvaihtoehto ja toinen ruokaisampi päivällinen.
 
Kebabsalaatti

Jäävuorisalaattia
Kurkkua
Punasipulia
Kirsikkatomaatteja
Nachoja
300g Premium kebablastuja

Pilko salaatti ja kurkku. Suikaloi punasipuli ja puolita kirsikkatomaatit. Sekoita ainekset.
Laita kebablastut uunipellille ja ota 200°c uunissa niihin hieman väriä. (reilu 5 min.) Lämmitin muuten nachot samalla pellillä.
Vaihtoehtoisesti lastut voi myös ruskistaa paistipannulla välillä käännellen.
Laita salaatti tarjoiluastiaan alimmaiseksi ja lämpimät kebablastut ja nachot päällimmäiseksi. Kastikkeena käytetään luonnollisesti Göransin kebabkastiketta tai Valkosipulikastiketta. Voi myös halutessaan töräyttää satsit molempia niinkuin minä tein.
Ei muuta kuin ääntä kohti ;)

Lihapulla-spagettivuoka (Neljälle)


300g Spagettia
500g Herkkulihapullia

370g Paseerattua tomaattia
70g Tomaattipyrettä
2 dl Ruokakermaa
1 Sipuli
1 Valkosipuli
1,5 rkl Sokeria
2 tl suolaa
1 tl kuivattua Oreganoa
1 tl kuivattua Timjamia
1 tl Sipulijauhetta
1 tl Paprikajauhetta

1 rkl Öljyä
1 rkl Voita

Juustoraastetta

Lämmitä uuni 200°c. Keitä pasta suolatussa vedessä ohjeen mukaan al denteksi ja valuta.
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kattilassa voi ja öljy.
Kuullota sipuleita viitisen minuuttia kohtalaisella lämmöllä. 
Lisää tomaattipyre, timjami ja oregano. Paista vielä pari minuuttia.
Lisää loput ainekset kattilaan ja kiehauta.
Laita spagetti (voideltuun) uunivuokaan ja lisää mukaan lihapullat. Pullat saa siis laittaa ihan suoraan pakastimesta.
Peitä koko komeus tomaattikastikeella ja laita pinnalle oman maun mukaan juustoraastetta. Kypsennä uunissa 20min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua ettei suu pala ;)

Blogin fb-sivuilla on arvonta 14.2.2017 asti missä voit voittaa tuotelahjakortin!


*Kaupallinen yhteistyö: Korv Görans














4 kommenttia:

  1. Kyllä se pitää yhden sun toisen ruokabloggarinkin välillä turvautua puolivalmisteisiin ja eineksiin. Ei ole häpeä :) #kiireettömämpääarkea

    VastaaPoista
  2. Hieno blogi!
    Luulenpa että suomessa einesten kulutus tulee kasvamaan ja niiden keskeinen kilpailukin tulee kasvamaan :D
    Kuitenkin niin monet haluaa helppoa ja nopeaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Alexander!
      Oma veikkaukseni on, että valmiit ateriakokonaisuudet tyyliin "poista kalvo ja laita uuniin" lisääntyvät entisestään :)

      Poista