lauantai 4. toukokuuta 2019

Ilmajoki, värikästä historiaa sekä herkkuja ja kuusi minuuttia vanhaa Koskenkorvaa

**Kaupallisessa yhteistyössä Visit Ilmajoki ja paikalliset yrittäjät**

Tulipas vietettyä kiva päivä Ilmajoella!
Visit Ilmajoki kutsui bloggaajia tutustumaan Ilmajoen historiaan sekä paikallisiin yrityksiin.

Ilmajoki on virkeä, reilu 12000 ihmisen asuinpaikka vartin automatkan päässä avaruuden pääkaupunki Seinäjoesta.
Ei Ilmajoki itselleni aivan vieras kohde ole kun naapurikunnassa asun, mutta näin tarkasti en aiemmin ole paikkaan tutustunut.

Aamusta yhteiskuljetus toi meidät nuijasodan johtajan Jaakko Ilkan patsaalle missä kuuntelimme paikallisten oppaiden tarinaa Ilmajoen värikkäästä historiasta vuosisatojen takaa aina nykypäivän Ilmajoen Musiikkijuhlien talkoohenkeen saakka.
Kävelymatkan päässä Yli-Lauroselan kaksifooninkisessa talossa sijaitsevassa Museokahvila Edlassa joimme aamukahvit.


Kesäkuun alussa yleisölle avautuva Museokahvila tarjoaa monenlaista herkkua kahvin kylkeen.
Kahvilan tuore yrittäjä Arja Vekola kertoo valmistavansa myytävät tuotteet mahdollisimman pitkälle itse.
Nuo riisipiirakat ovat jo syy käydä kahvittelemassa
Kahvittelujen jälkeen osa jäi museoalueelle pelaamaan suosittua Findout pakopeliä
Itse jatkoin matkaa autokyydillä tutustumaan Koskenkorvan Trahteeriin ja alueella sijaitsevaan kansallisaarteemme Koskenkorvan ympärille luotuun museoon.

Yrittäjäpariskunta Jaakko ja Sari Koskenkorva esittelivät meille Trahteerin aluetta sekä Koskenkorva Museota


Ryhmille alueelta löytyy mm. 30 henkeä vetävä Aitosauna, 7 hengen savusauna kylmävesialtaineen ja paljuineen.


Suomalaiseen tapaan saunat ovat tietenkin sekasaunoja, mutta kenenkään ei silti tarvitse ujostella koska kuvassa Sari esittelee Trahteerin virallista sauna-asua. Jos aiot saunoa ilman sitä niin varaudu kummaksuviin katseisiin :)


Museossa Jaakko kertoi meille tiiviin tietopaketin Kossun historiasta ja valmistuksesta.

Maailman laajin valikoma Koskenkorvaa houkutti maistamaan myös harvinaisuuksia kuten mm. Tähdetöntä Jallua.
Sitten se uniikki erikoisuus.. Jos viinatehdas sijaitsee tien toisella puolella niin luonnollisesti sieltä tulee museoon putkea pitkin Koskenkorvaa. Se on todellakin tuoretta, vain 6 minuuttia vanhaa ;)Lounasaikaan autokyyti vei meidät takaisin Ilmajoelle ja syömään lounas -ja tilausravintolana toimivaan Ilmajoen Kestikartanoon.

 

Kestikartanon yrittäjäpariskunta Päivi ja Miika Nylund on pyörittänyt ravintolaa muutaman vuoden. Miika hoitaa ruokapuolen ja Päivin vastuulle jää konttorihommat.
Se mikä mieltä lämmitti erityisesti oli kuulla, että ravintola käyttää keittiössään kotimaisia sekä lähellä tuotetuja raaka-aineita.

Olen kuullut paljon hyvää Kestikartanon lounaasta. Huhupuheet pitivät tällä kerralla paikkansa, ruoka oli todella maukasta!


Pienen paikkakunnan etu on siinä, että usein kaikki asiat on saatavilla kävelymatkat päässä kuten myös iltapäivän kohde Namitupa. Osa porukasta lähti tutustumaan Jari Mäen ranchille asiaan kuuluvalla kyydillä.
Namituvassa päästiin mestari Sujanin oppiin. Saimme kuulla millainen matka karkilla on keittokattilasta pakettiin. Voin kertoa, ei se helppoa ole :) Lämmintä puuhaa se ainakin on.Kuumaa sokerimassaa vaivataan, pyöritellään, värjatään sekä maustetaan kunnes se saa lopullisen muotonsa.


Joo en ole jättämässä päivätyötäni :DTyhjällä vatsalla tältä reissulta ei tarvinnut lähteä kotiin, koska päivän päätteeksi nautittiin vielä jokilaivalla kahvit ja mokkooset samalla nauttien maisemista sekä kuunnellen juttuja tulvaherkän Kyröjoen vaiheista.Mokkooset on paikallisia pannareita.

Kyrönjoki on todellakin välillä kova tulvimaan. Pahimmillaan vesi on ollut niin korkealla, että sillalla ajavien autojen renkaat ovat kastuneet.Kiitos Visit Ilmajoki ja yrittäjät ikimuistoisesta lauantaipäivästä!
En yhtään ihmettele kunnan elinvoimaisuutta. Esittelyssä toistui usein sanat yrittäjyys, yhteistyö sekä yhteisöllisyys. Sain sellaisen käsityksen, että Ilmajoella kaikki puhaltavat yhteen hiileen. 

Ihan vaan vinkkinä muillekkin tapahtumajärjestäjille, että jos haluatte järjestää ohjelmaa mihin osallistuu somevaikuttajia niin viikonloppuna järjestetty tapahtuma lisää huomattavasti meidän mahdollisuuksia osallistua.

Käy lukemassa myös muiden osallistujien kokemuksia:
Siskonpaneelisoppaa
Meidän kotiin
Talo Ahonlaidalla osa1osa2
Hätälasku
Himomatkaajan turinoita
Villa Bohemian
**Syömiset, juomiset ja matkat olivat bloggaajille ilmaisia

1 kommentti:

  1. Lovely favorites post!, Yes!!!! I love this post!!, I fan of your site. You have to keep doing such an article even future. LOVE yours in this

    post!    FunnyJoke.in

    VastaaPoista