tiistai 28. toukokuuta 2019

Lohimedaljongit ja Kermaviilikastike

Uunilohireseptejä löytyy täältäkin blogista useampi. Vaihtelun vuoksi leikkasin lohen medaljongeiksi ja paistoin paistinpannulla. Kylmänä tarjottava kermaviilikastike on oiva makupari sille. Lisukkeena voi olla esim. perunaa jossain muodossa tai höyrytettyjä kasviksia.
Ruoka on mun mittapuulla aika kevyttä vaikkakin medaljongit paistetaan reilussa voissa :)

Mun mielestä lohi ei tarvitse mitenkään voimakkaan makuista kastiketta joten
kermaviilikastike on aika miedon makuinen, mutta toki sitä voi tuunata lisää omaan makuun sopivaksi. 

Ostin reilu 700g palan lohta ja siitä riitti hyvin syömistä meidän nelihenkiselle perheelle.

Kermaviilikastike

2 dl Kermaviiliä
3 tl Kapriksia
"kourallinen" Tilliä
1 tl Suolaa
Mustapippuria

Hienonna kaprikset ja tilli. Sekoita ainekset yhteen ja anna maustua jääkaapissa tovi ennen tarjoilua.

Lohimedaljongit

700-800g Nahallista Lohifileetä
Suolaa 
Sitruunamehua

paistamiseen rkl Öljyä sekä 2 rkl Voita

Tee ensimmäinen viilto n.2cm fileen paksummasta päästä nahkaan asti. Tee toinen viilto taas n.2cm päähän, mutta leikkaa se irti saakka ja käännä palat yhteen. Toista tämä niin monta kertaa kun lohi on leikattu kokonaan.
Jos et saanut kiinni tästä mun epäselvästä selityksestä niin käy katsomassa K-ruoka video aiheesta.
Mausta suolalla ja tilkalla sitruunamehua.
Kuumenna paistinpannulla öljy ja voi. Älä ota pannusta ihan täysiä tehoja irti. Itse pidin alkuksi 8 ja laskin lopuksi 7.
Paista 5-6 minuuttia ja käännä file. Jatka paistamista n. 3-4 minuuttia. Viimeistään siinä vaiheessa kun lohi alkaa sormella koittaessa lohkeamaan niin on aika nostaa se paistinpannusta pois.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti