lauantai 8. kesäkuuta 2019

Grillattu Perunasalaatti

Jos pitäisi valita ainoastaan yksi einessalaatti mitä saisi syödä loppuelämän ajan niin se olisi ainakin mulla ehdottomasti perunasalaatti.
Blogista löytyy ohje myös erilaiselle chorizo-perunasalaatille mikä on käytössä niin vappuna kuin uuden vuoden aattonakin.

Tähän salaattiin idea tuli oikeastaan siitä kun ei ollut ideaa, että mitähän sitä taas tekisi ruuaksi. 
Päädyttiin sitten siihen, että haetaan muutama mausteinen raakamakkara ja teen siihen kylkeen vielä jonkinlaisen lisukkeen.

Lisukkeena tämä tuhti perunasalaatti on juurikin hyvä. Hyvin riitti santsattavaa kolmelle aikuiselle ja sen verran kuului myös kehuja, että tämä lunasti paikkansa blogissa. Sanottaisiinko, että jos aikuisia on syömässä enemmän kuin neljä niin sitten kannattaa jo tuplailla ohjetta. Ei siitä hävikkiä tule, sen voin luvata :)
Pienet varhaisperunat sopivat tähän reseptiin kuin nenä päähän.

Ohjetta on helppo tuunailla omaan makuun. Keventää voi kermaviilillä ja kasvisruokavaliota noudattavat voivat jättää pekonin kaupan hyllyyn. Vegehommiin taas pääsee kun vaihtaa ranskankerman johonkin aivan ihanaan kaurahässäkkään. Tietäjät kyllä tietää oikean korvikkeen.


n. 250g Varhaisperunoita/kiinteää perunaa
4-5 siivua Pekonia
n.75g eli 1/2 purkkia Creme Fraichea(ranskankermaa)
1 Kevätsipuli
1 rkl Kapriksia
1 tl Paprikajauhetta
Mustapippuria
Suolaa
(Voita)

Pese perunat hyvin ja keitä tai höyrytä juuri ja juuri kypsiksi. Mulla oli käytössä sellaisia pieniä varhaisperunoita mitkä keittämisen jälkeen puolitin. Jos vähänkin isompaa pottua on käytössä niin sitten neljään osaan.
Laita puolitetut perunat odottelemaan esim soppalautaselle ja ripottele päälle suolaa ja heitä mukaan voinokare.
Hienonna toiseen astiaan kaprikset ja kevätsipuli. 
Sotketaan vielä kolmaskin astia. Suikaloidaan sinne pekoni ja siirrytään kuuman grillin viereen.
Laita pekonisuikaleet grilliin ja kun niistä alkaa irtoamaan rasvaa niin nakkaa perunat mukaan. Jos sun grillissä on pelkkää ritilää niin ruskista pekoni erikseen paistinpannussa ja grillaa ainoastaan perunat.
Kun pekoni on ruskistunut rapeaksi ja perunatkin ovat saaneet väriä pintaan niin laita ne sinne astiaan missä kaprikset ja kevätsipuli jo odotteleekin.
Rouhaise mukaan mustapippuria ja mausta paprikajauheella. Lisää ranskankerma, sekoita ainekset sekaisin ja tarkista suola.

Oli kyllä niin hyvää, että tämä pääsee vielä uusintakierrokselle tänä kesänä!


1 kommentti: