Tässä reseptissä laitetaan kaikki munat samaan koriin ja tehdään ruokaisampi perunasalaatti mikä ei vaadi kaveriksi kuin palan tuoretta patonkia ja ajankohtaan sopivaa juomaa.
Perinteinen nakki vaihtuu mausteiseen chorizomakkaraan.
Kun salaatti tarjoillaan lämpimänä niin en tehnyt kastikkeeksi mitään maitopohjaista vaan sekoitin oliiviöljystä ja etikasta hapokkaan vinegretin mikä taittaa mukavasti chorizon rasvaisuutta.
4-5 Kiinteää perunaa
100-150g Chorizomakkaraa
1 Suolakurkku
1/2 Punasipuli
1 Valkosipulin kynsi
2 rkl tuoretta Persiljaa hienonnettuna
Paistamiseen:
2 rkl Oliiviöljyä
Kastike:
1,5 rkl Oliviiöljyä
1/2 rkl Punaviinietikkaa
1/2 tl Kokojyväsinappia
1 tl Sitruunamehua
1/4 tl Suolaa
1/4 tl Mustapippuria
1/4 tl Sokeria
Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Anna jäähtyä ja kuori.
Sekoita kastikkeen ainekset maustumaan.
Chorizomakkarat pilkoin "lanteiksi" ja perunat koosta riippuen 8-12 osaan. Suolakurkusta tein hieman pienempiä paloja ja punasipulin suikaloin. Valkosipulin hienonsin ihan pieneksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti