maanantai 18. tammikuuta 2016

Briossisämpylät

Mun ruokafilosofia on edelleen vahvasti se, että mitä pidemmälle sen tekee itse niin se on parempaa. Tästä johtuen kotona tehdyt hampurilaiset ei ole enää mitään pikaruokaa.

Selvitin jo täydellisen hampurilaispihvin salaisuuden ja nyt käydään sämpylän kimppuun. Kaupan valmihöttöjä en ole enää aikoihin ostanut vaan hampparisämpylätkin olen leiponut itse
Seuraan Instagramissa useita tilejä/käyttäjiä missä hampurilaiset ovat pääosassa. Olen huomannut, että kuohkea briossisämpylä on burgerissa se kirsikka kakun päälle. 
Yleensä sen täydellisen reseptin löytäminen ja jatkojalostus ottaa hieman aikaa. Nyt kuitenkin osuin heti napakymppiin kun otin testiin Olivia-lehden reseptin. (Linkki alkuperäiseen reseptiin ei näköjään ole enää saatavilla).
En ole ikinä syönyt niin ilmavaa ja täydellistä hampurilaissämpylää. Tämä ohje jää satavarmasti vakituiseen käyttöön!

Ohjeella tulee 6 kpl miehekkään kokoisia sämpylöitä.

1 dl Täysmaitoa
25g Tuorehiivaa
1 rkl Hunajaa
1/2 tl Suolaa
2 Kananmunaa
3 dl Vehnäjauhoja
2 dl Puolikarkeita Spelttivehnäjauhoja
100g Voita

Voiteluun 1 Kananmuna

Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota sinne hiiva, hunaja sekä suola.
Sekoita kananmunat sekaan ja riko rakenne.
Lisää jauhot erissä ja sekoita voi loppuvaiheessa nokareina mukaan. Vaivaa taikinaa yleiskoneella n.10min. 
Valmis taikina on pehmeää ja kimmoisaa joten lisää tarvittaessa jauhoja.
Laita sekoitusastian päälle kelmu ja anna olla jääkaapissa yön yli.
Jauhoita työpöytä kevyesti ja kaada taikina pöydälle. Vaivaa taikinaa hieman ja kauli se parin sentin levyksi. Kääri rullalle ja leikkaa kuuteen osaan. Pyörittele palat pyöreiksi sämpylöiksi.
Laita sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota liinan alla vielä 1h.
Riko kananmuna kuppiin ja laita pieni tilkka vettä. Sekoita haarukalla tasaiseksi. Voitele briossit ja paista 200°C uunissa 12-15min.
Lupaan, että tämän jälkeen et kelpuuta mitään muuta sämpylää hampurilaiseen ;)
Kiitos Oliva-lehdelle ohjeesta!

2 kommenttia:

  1. Toi voimäärä oli aika iso. Mulla ei ainakaan imeytynyt läheskään kaikki rasva. Piti laittaa puhtaaseen kuppiin ja vähän lisää jauhoa että sai takaisin kiinteäksi möntiksi. Muuten hyvä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kumma kun ei imeytynyt, itse olen tehnyt näitä usein ja kertaakaan ei ole noin käynyt.
      Hyvä, että lopputulos oli silti onnistunut :)

      Poista