sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Pekonihillo

Tämänkin ohjeen ideasta voi syyttää loputonta Instagramin kuvavirran selaamista.

Oikeastaan kaikki kikat täydellisten hampurilaisten valmistamiseen on jo testattu. Nyt on aika siirtyä täytteisiin.

Pekonihan on yksi parhaista raaka-aineista mitä maa päällään kantaa! Ainakaan hampparia ei voi tehdä tai syödä ilman muutamaa rapeaa pekonisiivua.
Kokeilu oli varsin onnistunut. Hillottu pekoni missä kahvi antaa makuun syvyyttä ja Shiracha-kastikeesta tulee sopivasti potkua. Suosittelen ainakin kerran testaamaan!

Yks juttu, joku asiansa osaava ruokabloggari/kuvaaja voisi ottaa tämän reseptin testiin ja näyttää kuinka tuosta tummasta "mönjästä" saa hienon kuvan. Kiitos :D

2 pkt/280g Pekonia
2 Sipulia
3 Valkosipulin kynttä
1 Salottisipuli
1 dl (vahvaa) Kahvia
2 rkl Fariinisokeria
2 rkl Muscovadosiirappia
1 rkl Shiracha-kastiketta
2 tl Omenaviinietikkaa
2 tl Savupaprikajauhetta
1 tl kuivattua Timjamia
1 tl Suolaa
1/2 tl Sinappijauhetta
rkl Voita
Mustapippuria

Laita paistinpannu kuumenemaan ja nakkaa suikaloitu pekoni kylmälle pannulle. Ruskista pekoni rapeaksi ja siirrä talouspaperin päälle odottelemaan.
Lisää pannulle hienonnettu sipuli, fariinisokeri ja voi. Kuullota sipuli.
Lisää hienonnetut salottisipuli ja valkosipuli sekä sinappijauhe, paprikajauhe ja timjami. Paista hetki.
Laita pekonit takaisin paistinpannulle sekä loput aineksista ja anna hiljalleen keittyä kasaan hillomaiseksi. Surauta lopuksi sauvasekoittimella hienommaksi. Tämä kannattaa tehdä kattilassa niin säästyy siivoamiselta. (Nimim. Kokemusta on)
Pekonihillo sopii hampparin väliin kuin nenä päähän. Viikon verran sitä riitti ja säilyi hyvänä jääkaapissa kun laitoin sitä mm. leivän päälle..
Mustaa kultaa


2 kommenttia:

  1. Ulkonäöstä huolimatta kuulostaa erittäin herkulliselta. Tulis vähän vaihtelua ikuiseen marjahillojen tekoon. "Kulta, mitä sä keität?" "Hilloa".

    VastaaPoista