lauantai 21. helmikuuta 2015

Maailman parhaat Porkkanasämpylät

Niinkuin aina, etsin netistä reseptejä ja yhdistelen niitä mieleiseksi. Tässä on takuuvarma ohje millä saa kuohkeita porkkanasämpylöitä. Taikana siinä on maltillinen kohottaminen.

5 dl Vettä
3 isoa Porkkanaa raastettuna
10-12 dl Vehnäjauhoja
1dl Kaurahiutaleita
25g Hiivaa tai pss Kuivahiivaa
1 rkl Siirappia
3 tl Suolaa
1/2 dl Rypsiöljyä tai Hyvälaatuista Oliiviöljyä



Käytä reilusti kädenlämpöistä vettä varsinkin jos käytät kuivahiivaa (herätyslämpö 42°c). Huomaa, että jos porkkanaraaste on jääkaappikylmää niin se laskee veden lämpötilaa reilusti. Lisää kuivahiiva/liota tuorehiiva. Lisää seuraavaksi porkkanaraaste, siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Sekoita.
Lisää seuraavaksi n.5dl jauhoja. Lisää loput jauhoista vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Lisää myös öljy loppuvaiheessa.
Taikina saa jäädä hieman löysäksi niin sämpylät säilyttää kuohkeutensa. Kohota liinan alla 45-60min.
Lämmitä (kiertoilma)uuni 225°c
Levitä pöydälle reilusti jauhoja ja jaa taikina 10-15 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Laita sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla vielä parikymmentä minuuttia.
Paista uunissa 15-20min kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita.
Anna sämpylöiden hieman jäähtyä liinan alla ennen leikkaamista.

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä ohjeelta. Täytyypä kokeilla kun saan käteni kuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse tehnyt ohjeella lukemattomia kertoja :)

      Poista
  2. Tästä tuli kyllä kertaheitolla luottoresepti! Nyt kahtena päivänä tehnyt peräkkäin, ihan törkeen hyviä. Korvasin nestemäärästä 2dl soijamaidolla ja tungin taikinaan pari porkkanaa lisää. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla! Tämä on kyllä hyvä resepti.
      Ohjeiden tuunaus omaan makuun on jopa suotavaa :)

      Poista