lauantai 14. helmikuuta 2015

Kinkku-Pekonipasta Aurajuustolla



PÄIVITETTY  27.6.2018


Ajatus oman ruokablogin perustamisesta konkretisoitui ja liikkeelle lähdetään nopealla ja helpolla pastaohjeella. Ruoka-annos on esivalmisteluineen valmis vartissa ja maistuu koko perheelle.

 




1 pkt Pekonia
300g Kinkkusuikaletta
50g Ruohosipulituorejuustoa
2 dl Kuohukermaa
3 dl Ruokakermaa
1/2 Sipuli
1 Valkosipulinkynsi
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Suolaa

500g Fettucine tuorepastaa





Laita pastalle reilusti vettä kiehumaan. Varsinkin tuorepastan veteen saa laittaa paljon suolaa, koska se kypsyy jo parissa minuutissa.
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi pekonit.
Laita pekoni kuumalle paistinpannulle ja lisää sipulit sekä kinkkusuikaleet kun pekonista alkaa irtoamaan rasvaa. Paista kunnes pekoni on sopivan kypsää ja sipulit ovat ottaneet hieman väriä. Älä ruskista liikaa.
Lisää kerma, tuorejuusto ja mausteet.
Tässä kohtaa pastavesi varmasti jo kiehuu. Keitä tuorepastaa 2 minuuttia tai käyttämäsi pastan ohjeen mukaan.
Pienennä kastikkeen lämpötilaa, keitä pari minuuttia kasaan ja tarkista maku.

Kun pasta on kypsää valuta vesi pois. Se on jokaisen omasta mieltymyksestä kiinni sekoittaako kastikkeen pastan sekaan vai laittaako jokainen omaan annokseensa kastikkeen erikseen. Itse tykkään sekoittaa kastikkeen pastaan.
Lisää annokseen oman maun mukaan Aurajuustoa ja nauti :)


2 kommenttia:

  1. Hienoa, että päätit laittaa blogin pystyyn! Instagramin puolella onkin ollut niin syötävän hyvän näköisiä annoksia, että ohjeet onkin syytä laittaa jakoon.:)

    VastaaPoista