sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Uunissa haudutetut Kasslerpihvit

"Pataruoka vol.xx" 

Uunipadassa kun hauduttaa lihaa niin ei vaan voi epäonnistua. 
Teen pataruokaa aina ison satsin vaikka ei syöjiä olisi kuin kaksi. Seuraavana päivänä ne lähes poikkeusetta maistuvat vieläkin herkullisemmalta tai sitten ruokaa voi pakastaa helpottamaan kiireisiä arkipäiviä. 
Nyt löysin kaupasta 800g palan possun niskaa. Siitä tuli helposti viisi kappaletta kasslerpihvejä. Voihan sitä valmiiksi leikattuja pihvejäkin ostaa, mutta mitä vähemmän lihaa on käsitelty ennen pakettiin laittamista niin sitä edullisempaa se on.
Lihan kanssa laitoin pataan niitä juureksia mitä sattui löytymään. Absoluuttisen oikeaa tai väärää reseptiä ei ole.
Suolan määrästä taas sen verran, että lihaliemestä suolaa tulee riittävästi. Itse suolasin pihvien pinnat ennenkuin pyörittelin niitä vehnäjauhoissa. Mun mielestä suolaa ei ollut liikaa, mutta vaimo antoi hieman kritiikkiä suolaisuudesta. Jos haluat pelata varman päälle niin älä lisää erikseen suolaa valmistusvaiheessa.

800g Possun niskaa
5 dl Lihalientä
2 Porkkanaa
2 keskikokoista Sipulia
3 Valkosipulin kynttä
50g vihreitä Papuja
1 rkl Dijon-sinappia
Vehnäjauhoja 
Mustapippuria
(suolaa)
ruskistamiseen 2 rkl Voita ja Öljyä

Kiehauta puoli litraa vettä ja liota sinne yksi lihaliemikuutio.
Leikkaa niskasta 4-5 pihviä. Rouhi pihvien pinnalle mustapippuria. Tässä kohtaa voi laittaa myös suolaa jos haluaa.
Tee porkkanoista lantteja ja suikaloi sipuli. Valkosipulin kynnet vain kuorin ja laitoin kokonaisena pataan.
Laita lautaselle vehnäjauhoja. Pyörittele pihvit vehnäjauhoissa.
Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy. Paista kasslerpihveihin molemmin puolin kaunis paistopinta ja siirrä kannelliseen uunivuokaan/pataan.
Heitä pannulle sipulit, porkkanat ja pavut ja pyörittele hetki. Laita pannulle tilkka lihalientä ja kaavi kaikki maut mukaan. Kippaa juurekset lihojen päälle ja lisää loput lihaliemestä. Sekoita sinappi mukaan.
Laita kansi päälle ja hauduta 180°c uunissa 2 tuntia.
Pihvit sopii tarjottavaksi muusin tai riisin kanssa. Myös uunibataatit on hyvä vaihtoehto :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti