tiistai 17. helmikuuta 2015

Nutella-pähkinäkeksit paistinpannulla


Alkuperäinen ohje löytyy Food Networkin sivuilta. Tässä reseptissä ainekset on muunnettu tutumpiin mittayksiköihin ja lisäksi alkuperäisessä reseptissä ei ole ollenkaan pähkinöitä. Ohje toimii myös ilman pähkinöitä, mutta mielestäni suolapähkinät vähäsen taittaa keksin makeutta ja antaa mukavaa suutuntumaa.

Laita paistinpannulle sokeri, kaakao, voi ja maito. Kuumenna kiehuvaksi hiljalleen sekoitellen. Kun seos on kiehunut noin minuutin ajan lisää Nutella, vanilijauute, pähkinät ja kaurahiutaleet. Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi. Nostele kuumaa massaa leivinpaperille kahta ruokalusikka apuna käyttäen ja anna jäähtyä. Kannattaa olla ripeä, koska jähmettyminen alkaa samantien kun massa jäähtyy.

5dl Sokeria 
4rkl Kaakaojauhetta
115g Voita
1,25dl Maitoa
0.5dl Pilkottuja Suolapähkinoitä
2,5dl Nutellaa
7,5dl Kaurahiutaleita
1rkl Vanilijauutetta 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti