Tämä
on ehkä paras salaatinkastike mitä olen ikinä maistanut. Omaan
tietoisuuteeni resepti on tullut ainakin 20v sitten äitini kautta joka
oli ohjeen napannut Seinäjoen Keskussairaalan keittiöltä. Netissä pohjaa
oikealle historialle antaa Lempikakku blogin
kirjoittaja joka ohjeeseen oli törmännyt yli 15v sitten Seinäjoen
Seurakunnan keittiöllä. Sama resepti elää omaa elämäänsä myös Oulun
suunnalla kebabkastikkeena kuten pian 10v takainen Pastanjauhantaa blogin
postaus kertoo. Olen reseptiä muokannut hieman omaan makuun
sopivammaksi, ehkä aavistuksen verran pehmeämmän makuinen kuin
alkuperäinen.
1/2 Paprika
1/2 Sipulia
1-2kpl Valkosipulin kynttä
6 rkl Sokeria
3 rkl Sinappia
3/4 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
1 tl Mustapippuria
2 tl Suolaa
3-4 Tuoretta Basilikan Lehteä
70g Tomaattipyrettä
3 dl öljyä
Laita paprika, sipuli, basilika ja valkosipulin kynnet tehosekoittimeen ja jauha hienommaksi. Sen jälkeen lisää kaikki muut ainekset paitsi öljy. Kun ainekset on sekaisin voit lisätä öljyn ohuena nauhana tehosekoittimen käydessä. Tarkista maku.
Jos kastike tuntuu liian paksulta niin lisää öljyä. Tällä ohjeella valmista tavaraa tulee reilu puoli litraa. Kastike säilyy kylmässä ainakin viikon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti