tiistai 24. helmikuuta 2015

Uunilohi Smetanalla ja Bataattiranskalaiset

Uunilohi on helppo ja maistuva ruoka smetanalla tai ilman. Esivalmisteluineen ruoka on valmista alle puolessa tunnissa.

Uunilohi

700-800g Lohta
1 prk/120g Valio Smetanaa
Suolaa
Sitruunapippuria
Tilliä 

Aseta lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Rouhi myllystä merisuolaa kauttaaltaan fileen pinnalle
Laita myös sitruunapippuria ja reilusti kuivattua tilliä. Levitä sen jälkeen smetana lohen pinnalle. 
Kypsennä lohta 200°c uunissa n.20min jolloin lohi on sisältä vielä hieman rosee riippuen fileen paksuudesta. Ylikypsä lohi narskuu ikävästi hampaissa.

Bataattiranskalaiset

1 Iso Bataatti
2 rkl Oliiviöljyä
2 rkl Korppujauhoja
2 tl Suolaa
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Sipulijauhetta
Mustapippuria

Kuori bataatti ja leikkaa se haluamasi paksuisiksi tikuiksi. 
Bataatissa on paljon tärkkelystä, joten huuhtele niitä runsaalla vedellä. Kuivaa ne keittiöpyyhkeen päällä kuivaksi. Näin saat rapeita bataattiranskalaisia. 
Laita ranskalaiset isoon kulhoon. Sekoita oliiviöljyyn korppujauho ja mausteet. Kaada seos ranskalaisten päälle ja sekoita hyvin. 
Levitä ranskalaiset irtonaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista niitä 225°c uunissa koosta riippuen 20-40 min kunnes bataatit ovat ottaneet kunnolla väriä. Jos käytät kiertoilmauunia niin ranskalaiset valmistuvat hienosti myös lohen kanssa 200°c yhtäaikaa. Pidä tällöin niitä 40-50min ja lisää lohi uuniin kun arvioitua paistoaikaa on jäljellä n. 20-25min.
Annokseen voi lisukkeeksi höyryttää esim. neulapapuja tai parsakaalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti