perjantai 1. helmikuuta 2019

Lakeuden Panimojuhlat 2019

**Kaupallinen yhteistyö**

Järjestyksessään neljännet Lakeuden Panimojuhlat kokosivat taas tammikuun loppupuolella pienpanimo-oluiden ystävät Seinäjoen Rytmikorjaamolle.
Tapahtuma oli edellisvuosien tapaan(pl. ensimmäinen kerta)kaksipäiväinen ja myös perinteisesti lauantai myyntiin jo ennakkoon loppuun. 

11 kotimaisen panimon lisäksi tapahtumaan olivat omia tuotoksiaan tuoneet maisteltavaksi viime vuodelta tuttu vieras etelänaapurista eli Põhjala Brewery sekä uutena tulokkaana suosittu norjalainen Nøgne Ø
Norjalaisten oluiden maistelua perjantaina häiritsivät pahasti ainakin alkuillasta ongelmat hanojen kanssa ja osa tuotteista ei harmittavasti ollut saatavilla. Eikä ne ongelmat hanojen kanssa vissiin helpottaneet koko iltana kun norjalainen panimomestari koko illan niitä näytti ruuvailevan..
Luonnollisesti myös Kyröläisten tiimi oli mukana tiukempien liemien kanssa ja tänä vuonna oli erikoisuutena paikallinen viinitila Pirula.
Oheistoimintaa oli mm. Retro videopelinurkkauksen ja olutmaalauksen muodossa. Nekin vetivät kivasti porukkaa, tosin itse keskityin oluiden maisteluun.

Se mikä itseni yllätti positiivisesti, että happamia soureja oli tänä vuonna yllättävän paljon. Lähes jokaiselta panimolta löytyi oma versio näistä varsin kesäistä bisseistä. 
Mallaskosken sopivasti hapan Blueberry Sour


Myös chilin poltetta oli muutamaan olueen lisätty ja erikoismaininnan ansaitsee Pyynikin La Caliente Valentina Chili Vanilla Stout 6,9%  mikä lämmitti sen verran mukavasti, että sitä voisi ostaa myös kotiin muutaman pullon. 

Vinkki: "Pakko maistaa" tuotteet kannattaa maistella jo alkumetreillä, koska loppuillasta ei kovin syväluotaavia analyysejä pysty oluille enää antamaan ;)

Panimojuhlien ruokatarjonnasta vastasi tänäkin vuonna Mallas Kabackan porukka. Ehkäpä tulevina vuosina voisi miettiä hieman uudistusta ruokapuoleen koska jonot muodostuivat välillä aika pitkiksikin koska ruokaa sai vaan yhdestä pisteestä.
Itse osallistuin tosiaan tapahtumaan vain perjantaina ja siinä kun söin kylläkin varsin maukasta 10 euron bratwurstihodaria niin mietin, että miksei ainoastaan lauantaille varattu burgerbuffa olisi voinut olla molempina päivinä?

Lakeuden Panimojuhlat järjestetään myös tammikuussa 2020, aion ehdottomasti olla paikalla. Tuu sinäkin :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti