sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Suomalainen ruoka. Läheltä parempaa ja vastuullisesti tuotettua

*Kaupallisessa yhteistyössä Maa -ja metsätalousministeriö*

Suomalainen ruoka, asia mikä on sydäntäni lähellä ja ainakin minä yleensä puolustan sitä kovaäänisesti.

Olen varmaan jossain blogitekstissä tuonutkin sen ilmi, että olen työskennellyt elintarviketuotannon alkupäässä vuodesta 2000 ja nykyinen ammattini on lihanleikkaaja.  
Tiedän liharaaka-aineen matkan tarkasti aina teurastamolta pakettiin saakka, että voin allekirjoittaa suomalaisen lihantuotannon olevan vastuullista ja puhdasta.
Pelkästään omassa työssäni vaaditut hygienia -ja laatukriteerit ovat tae sille, että liha jatkaa matkaansa käsistäni turvallisesti pakettiin ja siitä kuluttajan ruokapöytään.

Lisäksi kotimainen ruoka tuo valtavan määrän työpaikkoja Suomeen. Pelkästään elintarviketeollisuus työllistää suoraan n. 38000 henkilöä erilaisissa työtehtävissä.
Tähän pitää tietenkin nostaa erikseen ne ihmiset joita ilman ei olisi suomalaista ruokaa eli kaikki maanviljelijät ja tuottajat.
Maa -ja metsätalousministeriön kaksivuotisessa #läheltäparempaa kampanjassa seurataan yhdeksää suomalaista tilaa joiden elämää pääset seuraamaan tämän linkin takaa.

Suuresta osasta suomalaisia kaupunkeja varmasti löytyy omat reko-lähiruokapiirinsä. Niissä voi ostaa tuottajien tuottamia raaka-aineita suoraan ilman välikäsiä.

Kuitenkin suurimmilla kauppaliikkeillä S-Ryhmä ja Kesko on myös iso vastuu siitä, että löytääkö suomalainen kuluttaja ne kotimaassa tuotetut tuotteet. 
Tämä on mielestäni parantunut viimevuosina huimasti! 

S-ryhmällä on ollut jo pidemmän aikaa oma "Kotimaista" tuotekokonaisuus ja ihan viimeaikaisena satsauksena suomalaiseen ruokaan on esimerkiksi se kun syksyn aikana tulee kaikkien S-ryhmän kauppojen hyllyreunaetiketteihin "Hyvää Suomesta"-merkki kotimaisten tuotteiden kohdalle.

Keskolla taasen kauppiasvetoiset marketit pienistä suureen pystyvät helposti ottamaan valikoimiinsa lähellä tuotettuja tai toivottuja raaka-aineita.

Tämän pystyi helposti havaitsemaan kun viimeksi kävin paikallisessa Citymarketissa asioimassa.
HeVi-osastolle tuotua punaista traktoria ja sen ympärille kerättyjä lähituottajien tuotteita ei vaan voinut olla huomaamatta.

Kun seuraavan kerran valitset sen kotimaisen raaka-aineen ostoskärryyn niin voit hyvillä mielin kävellä kaupasta ulos kun tiedät työllistäneesi valinnallasi useita ihmistä ja nämä ihmiset antavat sinulle kiitokseksi laadukkaan ja turvallisen suomalaisen raaka-aineen.

Kiitos!
Mika Uusi-Pohjola 
Lihanleikkaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti