sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Perunarieskat

Täällä ollaan edelleen! 

Viime aikoina on alkanut muodostumaan jopa pienimuotoista stressiä kun olen viimeksi kesällä kirjoittanut uuden reseptin blogiin.
Aloitin viime vuoden heinäkuussa vuoden kestävät hierojaopinnot.
Sen verran tiivis paketti koulutus on, että vapaa-aikaa ei kyllä liikaa ole jäänyt..
Kyllä meillä edelleen syödään joka päivä, mutta uusien ohjeiden ideoinnille ei ole löytynyt aikaa tai energiaa. 
Instagramin puolella edelleen olen aktiivinen :)

Tämänhetkinen poikkeustilanne Suomessa ja maailmalla on aiheuttanut sen, että ihmiset ovat alkaneet kokkailemaan selkeästi enemmän kotona jos blogi kävijämääriä on uskominen. 
Voita ja suolaa blogissakin meni maaginen miljoonan sivulatauksen raja rikki pari päivää sitten ja kiitos siitä kuuluu teille!

Tein pari päivää sitten perunamuusia ja sitä jäi sen verran ylimääräistä, että piti keksiä sille käyttöä.
Olen aiemminkin ajatellut, että pitäisi tehdä perunarieskoja jämämuusista ja nyt pääsin suunnitteluasteelta toteutukseen.

Ohjeen määrät ovat noin määriä, mutta tee taikinasta sellaista, että sitä on helppo työstää.


n. 4 dl Perunamuusia
n. 3,5 dl Vehnäjauhoja
2 kpl Kananmunia
1 tl Suolaa (tarvittaessa)

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Taputtele uunipellille 6-7 kpl n. puolen sentin lättyjä. Pistele niihin haarukalla muutama reikä.
Paistamisesta sen verran, että uunikohtaisia eroja on varmasti. 
Paistoin omassa kiertoilmauunissa 220°c reilu 15min kunnes pintaan tuli kaunis paistoväri.
Herkuttele rieskat uunituoreena voin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti