maanantai 9. tammikuuta 2017

Kermainen Pasta Carbonara

Pastaruokien klassikko, Pasta Carbonara. Ei mikään diettaajan ruoka, mutta niin hyvää :)
Alkuperäiseen Carbonaraan ei tule kermaa, mutta itse tykkään kermaisemmasta versiosta.


1 pkt/140g Pekonia
2 dl Kuohukermaa
1 dl Ruokakermaa
2 Kananmunan keltuaista
1 Sipuli
2 Valkosipulin kynttä
1 tl Suolaa
1 tl Savupaprikajauhetta
1 tl Dijon-sinappia
1 tl kuivattua Timjamia
Mustapippuria
Parmesaania

200-300g Tuorepastaa

Sekoita keltuaiset, dijon ja kermat huolellisesti sekaisin. Tee pekonista ohutta suikaletta. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta.
Laita pekonit kylmälle pannulle ja laita pannu lämpeämään. Kun pekonista alkaa irtoamaan rasvaa heitä sipulit mukaan. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Kun pekoni on ruskistunut sopivasti niin laita pastat pannulle. Ota pannu liedeltä ja kaada kerma-munaseos mukaan. Sekoita hyvin ja tarjoile välittömästi. Raasta annoksen pinnalle parmesaanijuustoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti