lauantai 7. tammikuuta 2017

Pinaatti-ricotta Broileria

Ihmiset vissiin ainakin yrittää keventää ruokavalioitansa vuoden alussa. No mä en kuulu siihen joukkoon, mutta tämä on mun mittapuulla kevyttä ruokaa ja sopii täten diettaajalle ;) (en ota vastuuta jos kilot ei tipu)

Mikään uusi keksintö pinaatilla ja ricottajuustolla täytetty broisku ei ole. Idean tähän sain varmaan jo viime talvena kun näin yhden Facebookissa pyörivistä lukemattomista ruokavideoista.
Keitin broilerin fileen kaveriksi vähän riisiä ja herkullinen kasvislisuke valmistuu näppärästi samalla uunipellillä. 
3 aikuista ja kaksi lasta söi vatsansa täyteen näillä ainesosilla..

n.600g/4 kpl Broilerin rintafileitä
150g Ricottaa
100g Tuoreita baby-pinaatinlehtiä
Suolaa
Mustapippuria
Paprikajauhetta
Oliiviöljyä
n.80g Jukolan Juuston Chilicheddaria*

1 punainen Paprika
1 keltainen Paprika
1 iso Sipuli
Savupaprikajauhetta
Mustapippuria
Suolaa
kuivattua Timjamia
Sipulijauhetta
Valkosipulijauhetta
Oliiviöljyä

Laita (kiertoilma)uuni lämpenemään 200°c
Suikaloi paprikat ja sipuli. Laita ne uunipellille, mausta ja lorottele päälle reippaasti oliiviöljyä. Sekoittele vähän, että mausteita on joka puolella.
Kuumenna paistinpannussa ruokalusikallinen oliiviöljyä ja lisää huuhdellut ja valutetut pinaatinlehdet. Tässä kohtaa näyttää, että pinaattia on aivan liikaa kun se ei edes meinaa mahtua pannulle. Älä huoli, se kutistuu aivan kohta!
Kun pannulla on taas tilaa niin laita sinne ricottajuusto, sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Siirrä pannu levyltä sivuun.
Tee broiskun fileisiin poikittain 4 syvää viiltoa, mutta kuitenkin niin ettei file mene poikki. Laita fileet uunipellille kasvisten seuraksi ja mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
Lisää pinaattitäyte viiltoihin ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Tykkään muuten lotrata oliiviöljyllä jos et ole vielä huomannut.
Tässä kohtaa viimeistään kannattaa laittaa riisien vesi kiettymään jos aiot sitäkin tarjota aterialla.
Laita pelti uuniin 20 minuutiksi. Raasta cheddar, jaa se fileiden päälle ja laita uuniin vielä 5 minuutiksi grillivastuksen kera. 
Ei muuta kun syömään!


*ilmainen näyte

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti