tiistai 7. heinäkuuta 2015

Lätyt ja vaniljakermavaahto

Yksi perinteisimmistä kesäjälkkäreistä on lätyt mansikoilla ja kermavaahdolla.
Valmistushetkellä suomalaisia mansikoita oli vielä heikosti saatavilla joten mansikkahillo sai toimia korvaajana.
Olihan Pellehermanninkin suosikki jo 80-luvulla äitiliinin valmistamat plätyt mantsikkahillolla suurta herkkua :)


2 Kananmunaa
1 dl Ruokakermaa
4 dl Maitoa
3 dl Vehnäjauhoa
1 tl Vaniljasokeria
1 tl Suolaa
2 rkl Rypsiöljyä
Voita paistamiseen

Kaada kulhoon maito, kerma ja kananmunat. Riko munien rakenne huolellisesti. Lisää mukaan jauhot ja loput aineksista. Vatkaa vispilällä tasaiseksi. Jos haluat varmistaa ettei jauhopaakkuja ole niin lisää jauhot kahdessa erässä ja vatkaa välillä.
Jos haluat taikinasta kuohkeaa niin korvaa desi nesteestä vissyllä.
Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Oikeaoppiset pitsireunaiset letut syntyvät jos ne paistaa reilussa voissa. Älä laita lättytaikinaa liikaa pannulle, testaamalla löytää juuri sen oikean määrän.



Vatkaa 2 dl kuohukermaa vaahdoksi. Lisää ruokalusikallinen sokeria ja puoli teelusikallista Dr. Oetker Vanilja-aromia. Sekoita ja lisää sokeria tarvittaessa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti