perjantai 13. marraskuuta 2015

Skånen Perunat

Kerma-maitoseoksessa keitetyt perunat on herkullinen lisäke erilaisille liharuuille. Skånen perunoita olen syönyt niin possun kuin naudan pihvin kanssa.

Tässä kannattaa käyttää jotain kiinteää perunalajiketta ettei tule perunamuusia.

Perunoihin suolaa sai laittaa yllättävän paljon. Itsellä meni ainakin reilusti yli suositusten. Maistelemalla löytää sen oikean määrän.

4 isoa kiinteää Perunaa (esim. Siikli)
2 dl Ruokakermaa
2 dl Maitoa
1 Sipuli
5 Maustepippuria
1 Laakerinlehti
4 rkl Voita
Mustapippuria myllystä
Suolaa maun mukaan

Kuori perunat ja kuutioi tasakokoisiksi. Huuhtele kylmällä vedellä.
Kuumenna voi kattilassa ja lisää perunat sekä hienonnettu sipuli. Laita mukaan myös mausteet ja ripaus suolaa. Kuullottele aineksia muutama minuutti ja lisää kerma sekä maito.
Keittele kohtalaisella lämmöllä perunat kypsiksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

1 kommentti:

  1. Nyt mulla on aromipata ,ruoka ei pala pohjaan ei sekoitusta valmis noin tunti

    VastaaPoista