perjantai 18. maaliskuuta 2016

Jauhelihalla täytetty ranskanleipä "Sloppy joe"

Tämä on ihan rehellinen mättöresepti :)
Sloppy Joe taitaa olla virallisesti hampurilainen missä on pihvin tilalla jotain jauhelihakastiketta muistuttavaa.
Kun ranskanleivän sisään tukkii 400g jauhelihaa niin siitä syö vatsat täyteen helposti 3-4 ihmistä.
Vihreä salaatti ja simppeli maustettu kermaviilikastike raikastaa mukavasti kohtalaisen tuhtia evästä.
Kun leipä saa loppusilauksen uunissa niin täytteessä saa olla kosteutta ettei tule kuivaa. 
Mahdollisuudet soveltaa on rajattomat, mutta mä täytin ranskanleipäni näin..

400g Jauhelihaa
200g Mutin tomaattimurskaa
2 Tomaattia
1 Sipuli
3 Valkosipulin kynttä
2 rkl Creme Fraichea
1 Chili
1,5 tl Suolaa
tl Chilijauhetta
tl Savupaprikajauhetta
Voita paistamiseen

Pinnalle Jukolan Juuston Cheddaria

Leikkaa (terävällä) veitsellä leivästä kansi pois ja koverra sisus. Älä tee reikää ettei täyte valu pois.
Hienonna sipulit ja chili. Poista tomaatista sisus ja kuutioi. Kuumenna paistinpannulla voi.
Laita pannulle jauheliha, sipulit ja chili. Ruskista jauheliha.
Lisää loput ainekset pannulle ja sekoita tasaiseksi.
Täytä leipä jauhelihaseoksella ja laita pinnalle kunnon kerros cheddarjuustoa. Laita kansi päälle ja viimeistele leipä pitämällä sitä 200°c uunissa 20 minuutin ajan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti