keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Juustoiset Uunibataatit

Bataatti on herkullinen vaihtoehto perunalle. Ruoan lisäkkeenä menee helposti yksi puolikas ja kokonainen bataatti esimerkiksi salaatin kanssa on jo varsin pätevä lounas.
Bataattihamppariin valitsen aina sen kaikista isoimman, mutta tässä kannattaa valita keskikoisia bataatteja.
Juustona käytin Jukolan Juuston Aito Cheddar Valkosipulinapua.
Vinkkaa kauppiaallesi ja Jukolan Juustolle jos ei Valkosipulinapuja vielä löydy lähikauppasi hyllystä.



2-4 annosta

2 keskikokoista Bataattia
0,5 dl Täysmaitoa
1,5 tl Suolaa
1 tl Mustapippuria myllystä
1 pkt/120g Aito Cheddar Valkosipulinapuja

Oliiviöljyä
Merisuolaa
Mustapippuria

Pese bataatit huolellisesti juuresharjalla ja halkaise ne pitkittäin. Aseta puolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille.
Pirskota halkaistuille pinnoille hieman oliiviöljyä ja rouhi myllystä suolaa sekä mustapippuria.
Kypsennä bataatteja 180°c uunissa koosta riippuen 1-1,5h. Tarkista kypsyys haarukalla.
Kun bataatit ovat täysin pehmenneet niin kaavi sisus kulhoon lusikalla. Älä riko kuorta. Nosta uunin lämpötila 200°c ja laita kuoret takaisin uuniin rapeutumaan. 
Lisää kulhoon maito, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi ja maistele.
Ota kuoret pois uunista ja jaa sisus takaisin kuoriin. Laita juusto bataattien pinnalle. Nosta uunipelti uuniin vielä noin kymmeneksi minuutiksi tai kunnes juusto on saanut väriä.
Suolainen juusto ja makea bataatti muodostavat aika täydellisen makuparin :)


Yhteistyössä: Jukolan Juusto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti