sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Flank Steak

"Ei sen aina tarvitse filettä olla.."

Heti kun Sweet Food O'Mine blogia kirjoittavan Sarin ja hänen miehensä Suuri suomalainen Grillikirja ilmestyi niin tilaus lähti välittömästi. Ei lopu grillausideat kun lähes 300 sivun opusta selailee. Tämäkin grilliherkku on napattu tuosta kirjasta :)

Testasin flank steakia eli nauden kuvetta nyt ensimmäistä kertaa ja se yllätti positiivisesti kaikilla mittareilla. Liha on äärimmäisen mureaa ja helppo valmistaa.
Tällä kerralla 400g pala katosi suuhun alta aikayksikön grillatun maissin kera. Se sopii loistavasti myös erilaisten tortillojen ja fajitaksien täytteeksi. 

Liha kannattaa ottaa huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. 
Mausteeksi tämä herkullinen lihanpala ei vaatinut kuin suolaa ja mustapippuria. Sivelin myös hieman oliiviöljyä niin se ei ainakaan jää kiinni grillin ritilöihin.

Grillasin flank steakia suoralla lämmöllä 3min/puoli ja liha oli omaan suuhun täydellinen medium-. Vetäytyminen on myös yhtä tärkeää kuin kuuma grilli joten anna pihvin levätä folioon käärittynä saman verran. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti