maanantai 9. toukokuuta 2016

Grillatut Broilervartaat

Kesä ja grillausreseptit ovat taas täällä :)

Mun vanhan kaasugrillin käyttötunnit alkoivat jo viime kesän lopussa tulemaan täyteen joten ensitöiksi piti grilli päivittää uudempaan. Käännyinkin tutun Grillikaupan puoleen ja sieltä löytyi uusi partneri kesän grillihetkiin. 
Isosta valikoimasta pomppasi esiin 4-polttimella varustettu Kobe.
Suurin syy valintaan oli grillissä oleva lasikansi mistä on mukava tiirailla grilliherkkujen kypsymistä. Niinkuin useimmissa kaasugrilleissä niin myös tästä löytyy sivukeitin jos samalla haluaa keitellä jotain.

Nyt grilliin päätyi miehekkään lihaisat kanavartaat. Aiemminkin olen blogiteksteissäni liputtanut broilerin reisipalojen puolesta ja niin teen nytkin. Nämä on taas niitä makuasioita, mutta niissä vaan on mielestäni enemmän makua ja soveltuvat näin varrastikkuun loistavasti.
Tuttuun tapaan valmismaridin sijasta marinoin lihan itse.

Ohjeesta riittää helposti neljälle syöjälle, mutta isoon nälkään voi parikin varrasta syödä ;)

n. 1,2 kg Broilerin reisipalaa/paistileikettä (nahatonta ja luutonta)

MARINADI:
0,5 dl Soijaa
1,5 rkl Hunajaa
1 rkl Shiracha-kastiketta
1 rkl Oliivioljyä
2 tl Omenaviinietikkaa
2 Valkosipulin kynttä
1 tl tuoretta Timjamia

Aloita marinadin valmistus hienontamalla valkosipulin kynnet ja timjami. Sekoita ainekset.
Ostamissani rasioissa oli 6 kpl reisipaloja. Puolitin ne tikuttamisen helpottamiseksi. 
Laita reisipalat kulhoon ja kaada marinadi päälle. Pyörittele palat kauttaaltaan marinadissa ja anna maustua vähintään pari tuntia.
Tikuta lihat ja grillaa kypsäksi. Mun uudella kaasugrillillä aikaa meni ehkä noin vartti.
Käännä vartaita useasti grillauksen aikana ja valele niitä jäljelle jääneellä marinadilla. 
Iso paistinlasta on hyvä apuväline kun kääntelee varrastikkuja!




Yhteistyössä Grillikauppa.com 

2 kommenttia: