torstai 12. maaliskuuta 2015

Mämmi-Pannacotta

Mämmi on perinteinen pääsiäisen herkku. Siitä joko tykkää tai ei tykkää.
Tässä reseptissä muutamalla ainesosalla mämmistä syntyy hieman erilainen pääsiäisen ajan makea jälkiruoka.

Pannacotta (2 annosta)

2,5 dl Kuohukermaa
0,25 dl Sokeria
½ Vaniljatanko
½ Liivatelehti

Laita puolikas liivatelehti kylmään veteen likoamaan.
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Halkaise puolikas vaniljatanko pitkittäin ja raaputa veitsellä sisus kerman joukkoon. Laita myös vaniljatangon palaset kattilaan.
Kiehauta seos ja keittele hiljalleen n. 5min ajan kokoajan sekoitellen. Purista liivatelehdestä vesi pois. Ota kattila liedeltä, poista vaniljatangon palaset ja sekoita liivate kuuman kerman joukkoon.
Laita lasien pohjalle pari ruokalusikallista mämmiä ja jaa huoneenlämpöiseksi jäähtynyt kerma päälle. Laita lasit jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi. Tällä ohjeella pannacotta jää normaalia löysemmäksi.
Kun kerma on hyytynyt murusta yksi Bastogne-keksi ja lisää se annosten päälle. Annos on valmis nautittavaksi :)
  

3 kommenttia:

  1. Näyttää erittäin herkulliselta :) Mämmi yhdistettynä kerman kanssa vain toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu :)
      Jos normaalisti syö mämmin kerman ja sokerin kanssa niin ei siitä pahaa jälkkäriä voi tulla.

      Poista