perjantai 27. toukokuuta 2016

Täytetty possun sisäfile

Nyt on tarjolla taas vähän miehekkäämpää evästä. Pekoniin käärittyä (taikasana) suomalaisen possun sisäfilettä.
Grilliherkku parhaasta päästä, mutta onnistuu myös uunissa valmistettuna.

Täyteeksi valikoitui Jukolan Juuston* cheddaria, basilikaa ja aurinkokuivattua tomaattia. Täytteiden määrät on suurinpiirtein laitettu. Se riippuu paljon sisäfileen koosta ja viillon syvyydestä, että paljonko sinne mahtuu tavaraa. Kun pötkölle pyöräyttää vielä tukevan pekonitakin niin siinä vaan ei voi epäonnistua :)





1 Possun sisäfile (600-700g)
1 pkt/140g Pekonia
n.100g Aurinkokuivattua tomaattia
"reilu kourallinen" tuoretta Basilikaa
50-80g Jukolan Juuston cheddaria
Suolaa
Mustapippuria
(paistinarua)

Hienonna basilika ja tomaatti. Raasta juusto. Käytin tässä Jukolan Juuston valkosipulicheddaria, mutta saman firman mustapippuri -ja chilicheddarit sopisivat tähän myös vallan mainiosti. Sekoita täyte tasaiseksi massaksi.
Tee fileeseen pitkittäin syvä viilto. Älä kuitenkaan tee reikää fileeseen.
Rouhi fileen päälle ja sisälle suolaa sekä mustapippuria.
Laita täyte viiltoon ja painele tiiviiksi. 
Kääri pekonisiivut tiukasti fileen ympärille. Sain käärittyä pötkön ympärille koko paketillisen pekonia, että laita ihan oman maun mukaan :)
Sulje vielä paistinarulla 3-4 kohtaa. 
Paistinaru ei ole pakollinen, mutta varsinkin grillatessa paketti pysyy paremmin kasassa jos sen sitoo muutamasta kohtaa.
Grillaa kääröön suoralla lämmöllä kunnon paistopinta. Siirrä epäsuoraan lämpöön ja kypsennä kunnes sisälämpö on kauttaaltaan 68-70°c.
Kiertoilmauunissa homma hoituu 200°c. Jos uunihommiin lähdet niin laita vuoan pohjalle tilkka vettä niin pekonista irtoava rasva ei käryä.
Lihan kaveriksi sopii esim. timjamiperunat.

*yhteistyössä Jukolan Juusto


  

2 kommenttia:

  1. Nam! Onpas mehevän hyvä kypsyys fileessä. Pitääpä testata noita Jukolan tuotteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Tiina :) Mä oon huomannut, että 68°c on aika täydellinen lämpötila possun fileille.

      Poista