torstai 11. elokuuta 2016

Naanleipä

Naan kruunaa mausteisen intialaisen ruoan ja tekee siitä samalla sormiruokaa. Itse tykkään repäistä palan leipää ja kasata siihen suupalan verran riisiä ja lihaa. 

Reseptin pohjana on käytetty Jenni Häyrisen Katukeittiö, Parempaa Roskaruokaa kirjan versiota.


2 dl Vettä (42°c niin kuivahiiva herää!)
5-5,5 dl Vehnäjauhoja
1 pss Kuivahiivaa
4 rkl Piimää tai Turkkilaista Jogurttia
1 rkl Hunajaa
1 tl Suolaa

Sekoita kuivahiiva veteen. Laita muiden ainesten kanssa isoon kulhoon. Lisää jauhot viimeisenä erissä. Vaivaa yleiskoneella 5 minuutin ajan.
Kohota taikinaa liinan alla vedottomassa paikassa 1,5 tuntia.
Jaa taikina 6 osaan ja pyörittele palloiksi. Kohota liinan alla vielä puoli tuntia.
Kauli leivät lituskoiksi jauhotetulla alustalla. Voitele leivät sulatetulla voilla (hifistelijät käyttävät vissiin gheetä) ennen uuniin laittamista.
Laita uuniin grillivastus ja 250°c. Paista leipiä 1-2 minuuttia esikuumennetulla uunipellillä kunnes niihin alkaa muodotua ruskeita kuplia.
Valmiit leivät pysyvät pehmeinä jos laitat ne liinan alle odottamaan tarjoilua. Voitele leivät vielä voilla paiston jälkeen.

3 kommenttia:

  1. Naan leivän resepti tuli kuin tilauksesta sadepäivään😊. Kiitos! Täytyykin tehdä heti tänään.

    VastaaPoista
  2. oon monia reseptejä kokeillu ja tää on ehdottomasti paras :)

    VastaaPoista