maanantai 15. elokuuta 2016

Savulohipiirakka

"Savulohipiirakka on aina sesongissa.."

Viime päivinä on internetin ihmeelliseen maailmaan ilmestynyt useita herkullisia sienipiirakoiden ohjeita. Moni ruokabloggari on nimittäin sesongin mukaisesti lähtenyt sangon kanssa metsään ja poiminut itselleen ainekset esimerkiksi kanttarellipiirakkaan. 

No, mä sen sijaan ajoin Volvon Prisman pihaan, hain palvelutiskiltä palan savulohta ja tein siitä täydellisen piirakan. 
Aurinkokuivattu tomaatti antoi piirakkaan mukavan twistin (vaimon idea) kuitenkaan olematta liian hallitseva. 

Piirakkapohja

125g Voita
3 dl Vehnäjauhoja
3 rkl Vettä
1/2 tl Suolaa

Nypi voi, jauhot ja suola. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Kääri taikinaköntti kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään 20 minuutiksi.
Painele taikina piirakkavuokaan reunoja myöden ja pistele siihen haarukalla muutama reikä.
Paista pohjaa yksinään alalämmöllä 220°c kiertoilmauunissa 12-15min.



Täyte

200g Savulohta
1 Sipuli
1 Valkosipulin kynsi
150g Juustoraastetta
2 dl Kermaa
2 Kananmunaa
1/2 tl Suolaa
6-8 Aurinkokuivattua tomaattia
Valkopippuria
Tilliä

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi aurinkokuvatut tomaatit.
Kuullota sipuleita voissa pannulla hetki. Anna hieman jäähtyä.
Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kerman kanssa. Lisää mukaan juustoraaste, suola, sipulit ja ripaus valkopippuria.
Kaada seos pohjan päälle ja lisää savulohi paloina piirakkaan.
Laita pinnalle tuoretta tilliä ja suikaloidut tomaatit.
Paista piirakkaa edelleen 220°c uunissa noin vartti kunnes pinta on kauniin ruskea. 
Piirakkaa on mukavampi leikata jos sen antaa vetäytyä hieman ennen tarjoilua.




2 kommenttia:

  1. Kerrankin löysin sellaisen blogin jossa on paljon ohjeita jotka ovat konstailematonta ruokaa. Muutamia hyviä tärppejäkin oli, mitä selasin taaksepäin. Esim Naanleipä cyrokselle. Kohta on pitkä talvi aikaa kokeilla herkkuja.
    Kiitos makunystyreiden herättelystä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos!
      Ihan paras palaute :) Juuri tuohon konstailemattomuuteen ja helppouteen pyrin resepteissäni.
      Mukavaa syksyn jatkoa! -Mika-

      Poista