torstai 2. helmikuuta 2017

Porsaan kyljykset omena-kermakastikkeessa

Ihmiset suosivat nykyään enemmän luuttomia ja pidemmälle jalostettuja raaka-aineita. Tietysti lihatalot vastaavat kysyntään ja esimerkisi possun kyljyksiä saa välillä oikein etsimällä etsiä.
Se on kyllä mun mielestä sääli koska ensinnäkin se luu tuo ruokaan lisää makua ja toisekseen ne on yleensä kilohinnalta huokeampia.

Possu on siitä kiitollinen materiaali keittiössä, että se ei säikähdä hieman pidempää kypsennystä ja hauduttelua.
Omena ja possu on klassinen yhdistelmä ja siihen kun vielä lisää sipulin sekä kerman niin epäonnistumisen vaara on pieni.


4 kpl Porsaan Kyljyksiä
1-2 Omenaa (kiinteä)
1 Sipuli
2,5 dl Kermaa
1 rkl Dijon sinappia
1 tl Sipulijauhetta
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Timjamia
1 tl Suolaa
1 rkl Voita ja öljyä paistamiseen

Ota kyljykset huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Suolaa ja pippuroi fileet molemmin puolin.
Kuori omppu ja kuutioi se. Mun mielestä palat saa olla aika reilun kokoisia. Sipulista tein ohutta suikaletta.
Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy. Ota kyljyksiin nätti ruskea paistopinta molemmin puolin ja siirrä sivuun odottamaan.
Nakkaa pannulle vielä nokare voita ja laita sinne sipuli sekä omppu.
Kuullottele aineksia muutama minuutti ja lisää kerma sekä mausteet.
Nosta kyljykset takaisin pannuun ja hauduttele miedolla lämmöllä ainakin vartti tai kunnes sipulit on pehmenneet ja luu alkaa irrota lihasta. Mä käänsin fileitä pari kertaa loppukypsennyksen aikana. Maistele kastikeesta suola, itse taisin vähän lisäillä.
Perunamuusin kera nautittuna annan pisteitä 5/5 :)

 

6 kommenttia:

  1. Kyljykset on herkkuani ja tämä ohje kuulostaa just siltä, et pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Olen huomannut saman! Välillä saa hakemalla hakea jotain mielestäni ihan tavallista ruhonosaa. Esim. luullista naudan keittolihaa ei juurikaan näy kaupoissa ja senkin huomaa, että nyhtöpossu ei ole enää mikään juttu. Kasleria ei tahdo löytää isona palana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vaan on aikaa keittiössä niin mielellään ostan jotain luullista palaa. Ne kun maistuvat paremmilta.

      Poista