lauantai 27. tammikuuta 2018

Happamia oluita Lakeuden Panimojuhlilla

Oluen ystävät kokoontuivat Seinäjoelle kun kolmatta kertaa järjestetyt Lakeuden Panimojuhlat polkaistiin käyntiin Rytmikorjaamolla.* 
Tapahtuma myytiin jälleen kerran lauantain osalta ennakkoon loppuun eli Panimojuhlat on hienosti lunastanut paikkansa vuoden ensimmäisenä olutfestarina.

11 suomalaisen pienpanimon lisäksi omat oluet tapahtumaansa toivat ensimmäistä kertaa mukana ollut islantilainen vuonna 2010 perustettu Borg Brugghús ja suuren suosion jo viime vuonna saavuttanut virolainen Põhjala Brewery.
Mukana oli tottakai myös isokyröläinen tislaamo Kyrö Distillery omien palkittujen juomiensa kera.
Islantilaisten vierailun tunnelmaa valitettavasti latistivat "shipping problems" kun pojat eivät saaneet kaikkia oluita Seinäjoelle saakka. Perjantaina oli panimolta myynnissä ainoastaan kaksi olutta.. 

Maksut hoituvat edelleen näppärästi SeamChip kortille ladatuilla jyväsillä. Tänä vuonna latasin SeamChip appsin puhelimeen jo kotona ja talletin tilille jyväsiä ennakkoon. 
Lipunmyynnin jälkeen sai maistelulasin ja maksukortin. Tämän jälkeen ei tarvinnut kuin syöttää kortissa oleva tunniste appsiin ja jyväset olivat käytettävissä. Toki myös jyväsien paikanpäältä ostaminen oli edelleen mahdollista.

Mallas Kabackan jättitasku piti nälän loitolla

 Sour Alet olivat Panimojuhlien tämän vuoden juttu, ainakin mun mielestä. Alkuillasta maisteltiin läpi panimoiden sourit ja loppuillasta keskityttiin pääasiassa tummiin ja täyteläisiin stoutteihin.
Sourit jakoivat meidän seurueen vahvasti kahteen leiriin. Vastapuoli mietti, että onko tämä edes olutta ;)

Mallaskosken ja Maistilan yhteistyönä syntyi mukavan rapsakka Blueberry sour ale

Pils-oluiden suurena ystävänä haluan nostaa esiin Hailuodon Panimon Pilsnerin. Ehkäpä lajinsa paras tänä vuonna.
Omasta mielestäni Panimojuhlien paras olut on tässä: Akaalaisen Hopping Brewstersin Thora Gruit Ale.
On muuten hapan olut, isolla Hoolla!
Tänä vuonna oli uutuutena Pint Please! appsin liveseuranta. Ohjelman käyttäjät pääsivät arvioimaan juotuja oluita ja tulokset tulivat screenille reaaliajassa.

Tunnelma ja meininki oli tänäkin vuonna leppoisa. Tapahtuman koko ja rajoitettu lipunmyynti pitivät jonot tiskeille jälleen maltillisina. Siinä mietittiinkin, että onko "turhempaa" ammattia kuin Panimojuhlien järjestyksenvalvoja :)
Päivänmäärä ensi vuodelle on lyöty jo lukkoon, sitä odotellessa!

*Yhteistyössä: Lakeuden Panimojuhlat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti