tiistai 6. marraskuuta 2018

Se on Kropsu, mutta lausutaan Ropsu

Pannari eli kropsu niinkuin se meillä täällä Etelä-Pohjanmaalla on.
Niin ja mummolassa vohvelit oli vohluja :)

Tämä on kyllä alkujaan mun vaimon resepti, mutta niin hyvä, että se ansaitsee paikkansa blogissa. 
Uunipellillinen kropsua on just sopiva iltapala neljälle. Itse tykkään tälläisestä ohuemmasta versiosta.

4 dl Maitoa
3 kpl Kananmunia
3 dl Vehnäjauhoja
1 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
1 tl Suolaa
25 g Voisulaa

Riko kulhossa kananmunien rakenne ja lisää maito, sokeri, suola sekä vaniljasokeri. Vatkaa jauhot sekaan ja lisää lopuksi voisula.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkealaitaiselle uunipellille. 
Kypsennä 200°c kiertoilmauunissa n.25 min

Kun kropsu on valmista niin pidä puolesi, tämä ei kauaa pellillä vanhene :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti