Kun vietettiin meidän vanhimman tytön 4v synttäreitä niin mun vastuulle jäi suolaisen tarjottavan ideointi.
Halusin taas koittaa tehdä jotain uutta. Aika nopeasti tuli ajatus, että tällä kerralla tehdään hyydykekakku kylmäsavulohesta.
Tämä resepti syntyi yhdistelemällä muutamia netistä löytyviä hyydykekakkuohjeita.
Vaikka kakku on monivaiheinen niin pidän tätäkin melko helppona. Minäkin onnistuin vaikka en ennen tälläistä ole tehnyt :)
Jos haluaa pelata varman päälle niin kakku kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä ja koristella vasta ennen tarjoilua.
POHJA:
185g Hapankorppuja
100g Voita
1/2 dl Ruohosipulia hienonnetuna
6 rkl Maitoa
TÄYTE:
300g Kylmäsavulohta
3 dl Vispikermaa
1 pieni Punasipuli
200g Ruohosipuli Tuorejuustoa
200g Maustamatonta Tuorejuustoa
Nippu Tilliä
4 Liivatelehteä
1/2 dl Sitruunamehua
Aloita pohjan valmistus jauhamalla hapankorput pieneksi muruksi. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se hapankorppuihin.
Sulata voi ja sekoita maito mukaan. Yhdistä ainekset.
Taputtele seos irtopohjavuokaan minkä pohjalla on leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ohuesti voilla niin kakun saa helpommin ehjänä irti.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa punasipulista pientä kuutiota ja hienonna tilli. Tee lohesta ohutta suikaletta. Sekoita ainekset kermavaahdon joukkoon. Lisää myös tuorejuustot ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min. Kiehauta sitruunamehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita sitruunamehuun.
Lisää mehu ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen.
Laita seos pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Koristele kakku esim. kylmäsavulohella ja salaattisekoituksella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti