Täytyy myöntää, että hetken piti omaa osallistumista miettiä. Yleensä kun syön rusinat sellaisenaan tai sitten ne uivat vappusimassa.
Sun-Maidin rusinat maistuvat myös meidän esikoiselle ja niitä tuleekin säännöllisin väliajoin kaupasta ostettua. Loistava karkin korvike, ilman lisättyä sokeria. Siitä mä tykkään.
Pakko oli hieman konsultoida vaimoa, että mitähän hyvää rusinoista voisi tehdä.
Aika nopeasti tultiin siihen tulokseen, että jotain makeaa herkkua kehitellään. Hakukonetta käyttämällä selvisi että, tälläistä yhdistemää ei kukaan ole ainakaan vielä julkaissut.
Vaikka tässä reseptissä on monta eri työvaihetta niin silti kakku on kohtalaisen helppo valmistaa. Ei tarvitse kuin pari kertaa lukea ohje läpi ajatuksella niin ymmärtää mitä on tekemässä.
edit. Äänestys on päättynyt. Kakku sijoittui toiseksi :)
Pohja
30 kpl Mariekeksejä
125g Tummaa Suklaata
2 dl Maitoa
80g Voita
Laita 24cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Paperi saa tulla reilusti yli niin valmis kakku on helpompi poistaa irtopohjan päältä tarjolle.
Murusta keksit. Ei tarvitse olla ihan tasaista pölyä vaan saa jäädä isompiakin muruja. Sulata voi ja suklaa. Yhdistä kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Kaada seos vuokaan ja laita pakastimeen moussen valmistuksen ajaksi.
Mousse
4 dl Vispikermaa
200g Creme Fraichea
2 dl Sun-Maid Luomurusinoita
1 dl Tummaa Rommia
4 Liivatelehteä
0,5 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
Laita rusinat likoamaan rommiin vähintään kahdeksi tunniksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää creme fraiche, sokeri sekä vaniljasokeri. Sekoita.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
Siivilöi rusinat ja ota rommi talteen. Lisää rusinat mousseen.
Kiehauta rommi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksitellen kuumaan rommiin.
Lopuksi lisää rommi ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
Levitä mousse pohjan päälle ja laita vuoka jääkaappiin suklaaganachen valmistamisen ajaksi.
Suklaaganache
200g Fazerin Sinistä
1 dl Kuohukermaa
2 rkl Voita
Pilko suklaat kulhoon ja lisää myös voi. Kiehauta kerma ja kaada se kulhoon. Anna olla pari minuuttia ihan rauhassa.
Sekoita tasaiseksi. Lämmitä tarvittaessa vesihauteessa niin sekoittaminen helpottuu.
Levitä ganache tasaiseksi kerrokseksi moussekerroksen päälle. Levittämisessä kannattaa olla ripeä koska se alkaa jähmettymään melko nopeasti.
Laita koko komeus yöksi jääkaappiin hyytymään rauhassa.
Koristele kakku esimerkiksi valkosuklaaseen dipatuilla rusinoilla.
Oi miten hyvältä näyttää!
VastaaPoistaKiitos :)
Poista