Savustettu possunliha kävisi tähän vielä paremmin, mutta kyllä ihan naturel possun potka antoi hyvin makua kun sen keitti herneiden kanssa.
Vaikka keiton esivalmistelut pitää aloittaa jo edellisenä päivänä niin ei tämä mitenkään suuritöinen ole.
1 Possun Etupotka
500g Kuivattuja Herneitä
2 l Vettä
1 Sipuli
2 tl Suolaa
1 tl Meiramia
(merisuolaa)
Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Laita ne isoon kattilaan likoamaan litraan vettä. Anna liota yön yli.
Tee potkan nahkaan muutama viilto ja hiero siihen merisuolaa. Laita potka pussiin ja jääkaappiin.
Seuraavana päivänä lisää kattilaan toinen litra vettä. Laita myös potka mukaan ja kiehauta.
Kuori reikäkauhalla pinnalle nousevaa vaahtoa pois. Lisää mukaan hienonnettu sipuli ja mausteet. Hauduta hiljalleen keittäen kannen alla 2h.
Nosta potka pois keitosta. Poista nahka ja
Hyvää yötä ja kauniita unia
VastaaPoista