maanantai 19. lokakuuta 2015

Tofuhampurilainen

Sain kotimaisilta Jalotofulta ja Silmusalaatilta haasteen kehitellä resepti missä käytetään heidän tuotteitaan. 
Pitää heti alkuun myöntää, että nyt oltiin vahvasti mukavuusalueen ulkopuolella. En nimittäin aiemmin ole tofusta mitään ruokaa valmistanut. 

Ajattelin ottaa haasteeseen vähän miehisemmän näkökulman ja tehdä tofusta sekä Silmusalaatista herkullisen hampparin.
Tofu luonnollisesti olisi proteiinin lähde ja Silmusalaatti toisi rapeudellaan hampurilaiseen mukavaa suutuntumaa.

Valitsin Jalotofulta maustamattoman luomuversion koska halusin maustaa sen omalla tavallani. Tarjolla olisi ollut myös esimerkiksi luomubasilikalla -ja valkosipulilla maustettu vaihtoehto.
Silmusalaatin kaikki tuotteet olivat luomua ja valitsin hampparin väliin tulisemman vaihtoehton missä tulisuuden antaa retiisi.

Hampurilaisten sämpylät tein luottoreseptilläni. Lisukkeena oli bataattiranskalaisia ja dippinä paahdettua chilimajoneesia.

Tofuhampurilainen (4 kpl)

1pkt/270g Jalotofu Maustamaton Luomu

MARINADI
1 dl Coca-colaa
0,5 dl Ketsuppia
2 rkl Ketjap Manis maustekastiketta
1 rkl Makeaa Chilikastiketta
1 Valkosipulin kynsi raastettuna
25g Tummaa Ruokokidesokeria
1 tl Omenaviinietikkaa
1 tl Worchesterkastiketta
1 tl Suolaa
ripaus Mustapippuria myllystä

Laita marinadin ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen kasaan 20min. Anna jäähtyä hieman. Kuivaa tofu talouspaperilla ja viipaloi se kahdeksaan osaan. Laita viipaleet lautaselle. Valele marinadi kauttaaltaan viipaleiden päälle ja anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään pari tuntia.
Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista tofuviipaleet molemmin puolin rapeiksi 
Laita hampurilaisen väliin lisäksi Silmusalaattia ja haluamiasi lisukkeita.

Bataattiranskalaiset

Bataattiranut voi valmistaa joko uunissa tai friteeraamalla ne öljyssä.
Kuori ja leikkaa bataatti tikuiksi. Huuhtele runsaalla vedellä ja kuivaa huolellisesti keittiöpyyhkeeseen.
Kuumenna kattilassa tai valurautapadassa n. litra rypsiöljyä 170°c. Friteeraa tikkuja pienissä erissä n. puoli minuuttia ja nosta talouspaperin päälle. Kuumenna öljy 180-190°c ja friteeraa bataattitikut pienissä erissä kullanruskeiksi. Mausta suolalla.
Huom! Pidä kattilan kansi varmuuden vuoksi lähettyvillä. Rasvapaloa ei saa milloinkaan sammuttaa vedellä!

Chilidippi

1 Mieto punainen Chili
2,5 dl Öljyä
1 Kananmuna
1 tl Omenaviinietikkaa
2 tl Dijonsinappia
1 tl Suolaa
1 tl Paprikajauhetta

Paahda chiliä 200°c uunissa kunnes se on ottanut kunnolla väriä. Viipaloi se.
Riko kananmuna kapeaan astiaan. Lisää sinappi, etikka, viipaloitu chili ja mausteet. Kaada päälle 2,5dl öljyä. Laita sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Nosta käynnissä oleva sauvasekoitin hitaasti ylös ja laske takaisin. Laske vielä kerran ja nosta ylös. Sekoita hieman, että kaikki ainekset ovat sekaisin. Tarkista maku. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Vaimon mielestä chilidippi sopi hienosti myös hampparin väliin




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti